Home » International » Măsuri speciale în Franța. Emmanuel Macron a g...

Măsuri speciale în Franța. Emmanuel Macron a găsit soluția salvatoare

Măsuri speciale în Franța. În Franța, președintele Emmanuel Macron anunță, astăzi, un plan de relaxare a industriei auto, ale cărei vânzări s-au prăbușit în ultimele luni.

Planul se axează, în primul rând, pe stimularea vânzărilor de mașini noi și mai puțin poluante, întrucât guvernul francez și-a propus să folosească această criză pentru a accelera tranziția ecologică.

Citește și:

Potrivit unor informații de la Ministerul Eeconomiei, va fi majorată prima antipoluare acordată de stat pentru cumpărarea unei mașini sută la sută electrice de la 6.000, cât este în prezent, la 8.000 de euro, iar pentru firme de la 3.000 la 6.000 de euro.

Şi la cumpărare a vehiculelor hibride va fi acordat un bonus de 2.000 de euro. În plus, va crește valoarea voucherelor pentru cei care își vor înlocui mașina veche cu una nouă, iar familiile cu venituri modeste vor primi între 3.000 și 4.000 de euro ajutor de la stat pentru a cumpăra un automobil.

Citește și:

Constructorii auto francezi au depozitele pline de mașini nevândute, cum nu s-a mai văzut niciodată în istorie. În aprilie, vânzările au scăzut cu 89%. Cu tot ajutorul oferit de guvern, este greu de crezut că cele două grupuri franceze se vor putea redresa prea curând și fără sacrificii.

Pe lângă ele suferă și alte sute de firme mai mici dependente, care fabrică piese de schimb, subansamble sau accesorii. Renault va anunța, mâine, strategia sa pentru viitor, însă au apărut deja informații că intenționează să închidă mai multe fabrici, inclusiv în Franța.

Citește și:

Din martie și până în prezent, guvernul a susținut economia cu 450 de miliarde de euro, echivalentul a 20% din Produsul Intern Brut al Franței, notează RRA.

 

Parteneri