sâmbătă, iulie 11, 2020

Nimeni nu a avut curajul să spună asta! De ce s-a ascuns Regina Elisabeta a II-a în tufiș de fostul președinte al României, Nicolae Ceaușescu.

În 1978, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost protagonista unui moment unic, de care nimeni nu a avut curajul să vorbească.

Jurnalistul Robert Hardman și fostul secretar pe probleme de politică externă, Lordul David Owen, și-au amintit că Regina Elisabeta a II-a a avut o reacție adversară când își plimba câinii și l-a văzut pe Nicolae Ceaușescu. Momentul se găsește în documentarul „Inside the Crowd: Secrets of the Royals”

Citește și:

Fostul dictator și soția acestuia, Elena Ceaușescu, au mers în Marea Britanie pentru o vizită de stat. Însă Regina Elisabeta a II-a, deși i-a întâmpinat în gara din Londrea, nu era așa dornică să-l vadă, astfel încât s-a ascuns de el pentru a evita o întâlnire ulterioară, în gradina palatului Reginei.

Regina s-a ascuns într-un tufiș pentru a-și evita invitații

„Regina și-a scos câinii la plimbare prin grădina Palatului și, pentru prima și singura dată în viața ei, s-a ascuns într-un tufiș pentru a-și evita invitații. Îmi zicea «Nu rezist să vorbesc cu ei»”, a spus Robert Hardman, potrivit The Independent.

Citește și:

„Regina rezistă în fața multor oameni, dar cu Ceaușescu îi era prea greu. A spus foarte clar că nu-i place acea vizită”, a adăugat și Lordul David Owen, în timp ce râdea, potrivit gsp.ro.

 

Parteneri