sâmbătă, iulie 11, 2020

Dr. Diana Artene, nutritionist roman, recomanda painea facuta in casa. Aceasta a postat pe pagina sa de socializare o reteta simpla, gustoasa si usor de preparat.

“Eu recomand painea preparata acasa din faina de grau 650, apa, drojdie si sare iodata. Este usor de preparat chiar si de copii.

Pentru 2 paini (sau o paine mai mare):

1. incalziti 600ml apa (sa fie calda, nu fierbinte)

2. puneti 1kg faina intr-un castron, si presarati 1 lingurita sare pe marginile castronului

Citește și:

3. amestecati 1 cub mic drojdie (25g) cu putina apa calda si apoi le turnati impreuna cu restul de apa calda in mijlocul fainii

4. amestecati tot pana obtineti un aluat omgogen (fara sa fie necesar sa framantati, doar sa fie omogen si atat)

5. lasati jumatate de ora sa creasca – teoretic acoperit cu un servet dar eu fac paine cand gasesc timp si frecvent am lasat castronul pur si simplu pe masa din bucatarie si nu l-a tras nici un curent.

Citește și:

6. modelati painea dupa forma dorita

7. ungeti tava cu putin ulei de floarea soarelui si puneti painea in tava

8. coaceti la 160 grade (sau foc mic) timp de jumatate de ora si gata”, a spus Dr. Diana Artene, nutritionist roman.

Parteneri