Home » Social » O nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse de ...

O nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse de epidemia de coronavirus intră în vigoare luni

O nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse de epidemia de coronavirus intră în vigoare luni, 1 iunie 2020.  Măștile de protecție sunt însă în continuare obligatorii în spațiile publice închise, magazine, mijloace de transport în comun și la locul de muncă, iar mallurile, restaurantele, piscinele și sălile de fitness rămân închise. În schimb, se redeschid terasele în aer liber și plajele și se reiau spectacole și competiții sportive.

Citește și:

De mâine putem ieși din localitate fără declaraţie pe proprie răspundere și fără vreun fel de restricții orare.

Se poate organiza spectacole și evenimente culturale

Pe perioada stării de alertă se pot organiza spectacole, concerte, festivaluri și alte evenimente culturale în aer liber, cu cel mult cinci sute de spectatori, cu locuri pe scaune la minimum 2 m între ele, dar și spectacole de tip drive-in, la care publicul privește din propria mașină, de asemenea, competiții sportive în aer liber, dar fără spectatori.

Citește și:

 

Sportivii profesioniști, cu excepția celor care practică sporturi de contact, își pot relua pregătirile, inclusiv în sală și piscină, cu respectarea măsurilor de protecție. Se reia, de asemenea, transportul internațional de persoane, feroviar și rutier.

 

Redeschiderea teraselor mult așteptată

Una dintre cele mai așteptate măsuri de relaxare este redeschiderea teraselor. Aici mesele vor fi așezate la distanță de 2 m, iar la o masă pot sta cel mult patru persoane din familii diferite, păstrând 1,5 m între ele. Accesul la terase se face cu rezervare prealabilă, iar datele clienților se păstrează în registrul de evidență pentru a se facilita o eventuală anchetă epidemiologică. Tot de mâine se poate face și plajă, dar numai cu rezervare prealabilă și pe șezlonguri care trebuie poziționate la 2 m distanță, dacă sunt folosite de persoane din familii diferite. Accesul la plajă se va face numai prin puncte semnalizate special și pe culoare unii direcționale

Citește și:

 

Atenție.rămân în viguare unele restricții

Sunt interzise în continuare evenimentele private la care participă mai mult de opt persoane, organizate în spații închise. De asemenea, rămân suspendate cursele aeriene spre și dinspre: Austria, Belgia, Elveția, Franța, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite și Turcia

Parteneri