vineri, august 7, 2020

Ovidiu Cuncea s-a călugărit? Actorul și-a dedicat viața lui Dumnezeu. Pe Ovidiu Cuncea îl cunoaște oricine. Actorul a devenit cunoscut publicului larg prin piesele jucate la teatru. Dar, în aceeași măsură, sau poate chiar mai mult, prin colaborarea minunată pe care a avut-o cu Dan Negru, rața Francesca și Mama Natură.

Dorința secretă a actorului a fost aceea de a îmbrăca haina preoțească. Apucând, însă, pe acest drum, a intrat într-un impas. Cum să urmeze calea bisericească și să fie și căsătorit, în același timp.

Citește și:

După 21 de ani de căsătorie și doi copii superbi, Ovidiu Cuncea a decis, împreună cu soția sa, că e mai bine pentru ei să se despartă. Actorul susține că a avut în gânduri un moment de ezitare înainte de a fi hirotonit, prin rugăciune totul i s-a limpezit.

„Probabil că era mai rău să fi trăit înșelat. Sufletește, nu știu dacă și trupește. Decât să fi trăit în minciună, a fost mai bine așa. Nu știu ce a fost acolo, n-am înțeles încă. La început m-am revoltat, m-am întrebat de ce s-a întâmplat asta, după care mi-am dat seama că nu are niciun rost. În jurul meu cerul e atât de mare și e loc pentru toată lumea, încât toată tristețea și amărăciunea trebuie să le topesc în lumină”, a povestit Ovidiu Cuncea în emisiunea Refresh by Oana Turcu’, de la Antena Stars.

Visul lui a fost să ajungă preot

Citește și:

„Am făcut seminarul teologic, înainte de 90. Am simțit în permanență ceva care îmi spunea că trebuie să fac asta. Mergeam la biserică ca un tânăr, dar nu stăteam în genunchi toată ziua. Am primit asta de la bunici. Ne puneau să spunem rugăciuni”, dezvăluia Cuncea la un moment dat.

Actorul a mai spus că tatăl său își dorea, de asemenea, ca fiul său să devină preot.

„Se naște de undeva. Tatăl meu m-a încurajat să dau la Teatru. Își doreau să fiu preot. M-ar fi văzut la o parohie apropiată de ei. Sunt primul actor al teatrelor din România care face și asta. Îi povesteam neliniștile mele lui Mircea Albulescu și îmi spunea că o să fiu unic în felul acesta, mă încuraja. Înainte de hirotonie am vrut să renunț. Am fost hirotonit în Grecia, acolo mai erau încă trei episcopi. S-a creat o tensiune și am avut un sentiment că dacă deranjez să nu mai fac. Apoi am rămas în rugăciune și s-a limpezit totul’, a mai povestit Cuncea.

Citește și:

Conform unor surse Impact, actorul ar fi făcut pasul spre călugărie. Pe perioada pandemiei, acesta s-ar fi retras la o mănăstire din România, iar după doar două luni petrecute acolo s-ar fi călugărit.

 

Ovidiu Cuncea s-a călugărit recent, după ce toată perioada pandemiei a petrecut-o la o mănăstire

Parteneri