Home » Social » Pagube în Valea Jiului. Hidrologii au prelungit c...

Pagube în Valea Jiului. Hidrologii au prelungit codul galben de viituri pe Timiş şi Jiu

Pagube în Valea Jiului. Hidrologii au prelungit codul galben de viituri pe Timiş şi Jiu. Hidrologii au prelungit până luni, la miezul nopţii, şi codul galben de viituri pe Timiş şi Jiu.

Pagube în Valea Jiului

În urma revărsării apelor din Valea Jiului, aproape 300 de persoane au fost evacuate, iar sute de locuinţe, terenuri agricole şi drumuri au fost acoperite de ape. Locuitorii din regiune se confruntă şi cu lipsa apei potabile.

Citește și:

384 de anexe gospodăreşti au fost inundate sau distruse la Uricani, Lupeni, Aninoasa şi Vulcan. Din cauza viiturii, a fost distrusă infrastructura Drumului Naţional 66 A, care face legătura între Petroşani şi Valea de Brazi, pe o portiune de câteva zeci de metri în zona Valea de Peşti, ceea ce a dus la izolarea localităţii Câmpu lui Neag.

Forțele de intervenție continuă acţiunile de reparare a DN 66 A, precum şi de colmatare a podurilor şi podeţelor din localităţile inundate şi evacuarea apei din gospodării.

Citește și:

Zona afectată de calamităţi a fost evaluată ieri după-amiază şi de ministrul de interne Marcel Vela, care a declarat că vor fi alocate fonduri pentru ajutorarea oamenilor şi i-a cerut Administraţiei Locale să urgenteze rapoartele cu privire la pagubele din teren.

În urma inundaţiilopr de ieri, care au afectat şi Mina Lupeni, Administraţia Complexului Energetic Hunedoara a decis suspendarea activităţii până la evacuarea apei din galeriile aflate la 400 de metri adâncime.

Citește și:

Un alt efect negativ al inundaţiilor masive de ieri este şi faptul că în mai multe zone din Aninoasa, Lupeni, Vulcan şi Uricani, alimentarea cu apă a locuinţelor se face cu restricţii sau este oprită

Parteneri