Home » Ezoteric » Părintele Calistrat: „Dumnezeu ne vindecă și ...

Părintele Calistrat: „Dumnezeu ne vindecă și tot El îngăduie să murim!”

Părintele Calistrat: „Dumnezeu ne vindecă și tot El îngăduie să murim!”. Cea din urmă postare a Părintelui Calistrat pe pagina sa de Facebook e mai actuală ca niciodată. Părintele vorbește despre vremurile tulburi pe care le trăim. Despre neputințele creștinului în fața crizei prin care trece azi întreaga lume. Despre dilemele care apar în acest context: „Să fiu un bun creștin sau să fiu un bun cetățean?”

„N-ar trebui să intervină domnul Arafat pentru poporul român?”

Citește și:

„Dacă poporul român l-a putut apăra pe domnul Arafat de excesele lui Băsescu și a iesit pentru dumnealui și a făcut demonstrație în stradă, apărându-l pentru ce valora ca medic, nu ar merita și dumnealui, ca un erou național, să intervină și să spună că toți cei sănătoși și tineri pot să meargă să ia Lumina Învierii și să o ducă să o împartă celorlalți din comunitate?

Citește și:

– Să nu rămână în istoria românilor, că dupa 2000 de ani de creștinism Iisus este părăsit de noi ca la Golgota.

– Trebuie să îi aducem aminte și domnului președinte Iohannis care a fost ales cu 66% voturi și Guvernului României care se afla în fruntea țării este datorită electoratului, pe care nu-l poate ignora, nu contează ce confesiune avem, trebuie să fim oameni”, a spus Părintele Calistrat.

Citește și:

Părintele Calistrat: "Nu este bine să fie omul singur" / VIDEO

„Trebuie să fim lăsați liberi o oră, să luăm lumină”

„- Trebuie să aprobe domnul președinte să avem voie o ora la Slujba Învierii, în cea mai mare disciplină și în cea mai mare ordine cu masca de protecție și distanța necesară, cu lumânarea cu care să luam lumină.

– Și dacă cineva va spune că sunt exagerat, că se poate muri de boala, iar noi vorbim de biserică și de Înviere, eu le spun așa:

– Boala Dumnezeu o dă și tot Dumnezeu o ia!

– Dumnezeu ne vindecă și tot El îngăduie să murim!

-Căci putem să murim și în casă, dacă trebuie să murim, iar dacă trebuie să trăim, trăim!

– Domnul Președinte a transmis: “Eu de sărbători stau în casă!”

– Sigur, este opțiunea dumneavoastră, o respectăm, dar dacă cineva vrea să meargă să ia lumină, atunci când vorbim de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, unica și cea mai mare sărbătoare din tot anul, trebuie să fim lăsați o oră”, e de părere Părintele.

„Răzvrătirea sufletească nu se mai iartă de nimeni niciodată”

„- Eu am mai spus de multe ori, să nu ne temem de răzvrătirea socială, căci pe oameni poți să îi oprești cu poliția, cu furtunul cu apă, cu cătușele, dar răzvrătire sufletească nu se mai iartă de nimeni niciodată.

– Să nu uitam că în 1907 când s-a tras în țărani, momentul a devenit filă neagră de istorie, și această problemă a restricție forțate, devine tot o filă de istorie neagră în Istoria Bisericii.
– Să-L rugăm pe Dumnezeu, să lumineze pe Cezarul nostru pământesc, să ne îngăduie clipele, în care să putem gusta Lumina Sfântă a Învierii lui Hristos!”, e mesajul Părintelui Calistrat.

Parteneri