Home » Politică » Parlamentul a decis! Se așteaptă reacția lui Io...

Parlamentul a decis! Se așteaptă reacția lui Iohannis privind alocațiilor de stat pentru copii

Parlamentul a decis dublarea alocațiilor de stat pentru copii, miercuri, unde deputații au votat pentru respingerea OUG-ului dat de Guvernul Orban pe amânarea majorării alocațiilor.

Camera Deputaţilor este cameră decizională

Senatul a respins încă din 3 februarie legea privind amânarea dublării alocaţiilor până la 1 august. Deputații au votat cu 209 voturi „pentru” respingerea OUG-ului pe amânarea majorării alocațiilor, 3 voturi ”împotrivă” și 98 de abțineri.

Citește și:

Deputații și-au exprimat votul pe proiectul de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.2/2020 pentru prorogarea intrării în vigoare a art.I pct.1 din Legea nr.14/2020 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.9/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr.61/1993 privind alocaţia de stat pentru copii, precum şi pentru modificarea art.58 alin.(1) din Legea nr.448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap (PL-x 10/2020).

Citește și:

Astfel, părinții nu vor mai fi nevoiți să aștepte până la 1 august ca alocațiile de stat ale copiilor să crească, de la 150 de lei, la 300 de lei, respectiv de la 300 de lei, la 600 de lei.

În momentul de față, dublarea alocațiilor poate fi amânată doar dacă președintele Klaus Iohannis va întoarce legea pentru reexaminare sau dacă o atacă la Curtea Constituțională.

 

Parteneri