miercuri, august 5, 2020

Paste carbonara facute ca la carte! Pentru ca traim in secolul vitezei si suntem intotdeauna in criza de timp, retetele rapide sunt la mare cautare. Astazi iti dezvaluim o reteta simpla, usor de realizat, cu ingrediente pe care sigur le ai deja in bucatarie!

Spaghete carbonara, rețeta italiană originală, arată că sunt niște paște simple, foarte populare în rândul iubitorilor genului și au la baza spaghete, guanciale (gușă de porc), pecorino și gălbenuș de ou.

Citește și:

Rețeta de spaghete carbonara cu smântână, mai ales pentru iubitorii pastelor cu mult sos.

Dacă nu gășiți pancetta puteți folosi bacon. Gălbenușuri dacă aveți posibilitatea ar fi bine să folosiți de la ouă de țară, sosul va fi mai cremos și culoarea va fi mai frumoasă. Dacă ouăle sunt mai mici puneți 5 sau șase gălbenușuri.

Paste carbonara facute ca la carte! Reteta delicioasa a marilor bucatari

Citește și:

Ingrediente:

  • 250 gr spaghete
  • 200 gr pancetta
  • 150 gr parmezan
  • 4 gălbenușuri

Mod de preparare:

Rumenim pancetta în tigaie. Nu trebuie să adăugați unt sau ulei, grăsimea pe care și-o va lasă este suficientă.

Fierbeți paștele conform indicațiilor de pe ambalaj.

Scurgem pastele și le adăugăm peste pancetta. Amestecăm.

Batem gălbenușul cu parmezanul ras. Adăugăm puțin câte puțin două-trei linguri din apă în care au fiert pastele și amestecăm imediat energic că să omogenizam. Turnăm sosul astfel obținut peste pastele fierbinți. Puteți renunța la acest procedeu și amestecați doar gălbenușul cu parmezanul însă există riscul că gălbenușul în contact cu pastele fierbinți să se transforme în omletă, în acest fel pare mai sigur.

Citește și:

Amestecăm până ce paștele s-au îmbibat cu sos.

Le servim fierbinți cu puțin parmezan ras deasupra și opțional cu piper negru proaspăt râșnit.

Parteneri