vineri, iulie 3, 2020

Pledoarie pentru educația sexuală în școli! Mirela Vaida. „Statule, învață să-și iubești copiii. Prezentatoarea Antenei 1 a publicat pe pagina sa de Facebook un text în care vorbește despre necesitatea introducerii claselor de educație sexulaă în școli.

Mirela Vaida se adresează direct Statului. Aceasta îi cere Statului să-și iubească copiii. Să se adapteze vremurilor. Să prevină, nu să îndrepte.

Citește și:

„Statule, invata sa-ti iubesti copiii!! Si, mai ales, copiii care se nasc din alti copii pentru ca, vezi tu, de vreo 20.000 de ori pe an, in fiecare an, devii “bunic” inainte de vreme!!! Da, aproape 20.000 de minore devin, anual, mamici in Romania! Unele dintre ele nu sunt la prima sarcina! Si stii de ce?

Pentru ca tu nu vorbesti cu ele, pentru ca nu le informezi, pentru ca nu le educi, pentru ca mereu esti ocupat cu altele! Si uite asa, esti pe primul loc in UE la numarul de mame minore! Eu, de multi ani, prezint emisiuni zilnice, in direct! Am prezentat, de cele mai multe ori, de pe 2 canapele, viata oamenilor simpli! Multi dintre ei, needucati, saraci, naivi, neinformati! Multe dintre ele, mame inainte de vreme”, a spus prezentatoarea TV.

„Dacă transmit la TV mesaje pe această temă, tu, Statule, mă amendezi!”

Citește și:

„Stii care e paradoxul? Daca incerc sa trasmit la TV mesaje sau semnale de alarma pe aceasta tema, tu, Statule, ma amendezi! Si stii de ce? Culmea! Pe motiv ca nu protejez minorii. Dar tu cum ii protejezi? Tu cum vorbesti fetelor de 11-12 ani, multe dintre ele deja “domnisoare”, despre riscurile unui contact intim neprotejat, ale unei vieti sexuale precoce, despre responsabilitatea unui copil in viata unei adolescente de 15 ani?

Citește și:

Stiu, toate astea se intampla din cauza lipsei de educatie, a saraciei, a lipsei unor parinti care nu stiu sa vorbeasca cu copiii lor la timp sau care nu sunt acasa de ani buni, pentru ca trebuie sa munceasca in Spania, Italia, Germania, UK, sa-si poata asigura traiul! Si, pentru toate astea, nu esti si tu responsabil? Nu te mai preface ca nu vezi realitatea”, a trasmis Mirela Vaida.

„Statule, fii partenerul nostru, nu dușman!”

„Fii partenerul nostru, nu dusman! Adapteaza-te si tine pasul cu vremurile! Eu cred ca se poate vorbi deschis in scoli, incepand cu varsta de 11-12 ani, despre toate aceste riscuri si realitati! Fara sa traumatizam copiii, fara sa ii invatam noi cum se face! Crede-ma, copiii de azi sunt destupati la minte, au acces la internet si multi dintre ei stiu mai multe decat noi!

Dar hai sa ni-i facem prieteni! Hai sa vorbim cu ei deschis, hai sa nu ne mai purtam ca un parinte care, afland ca fata lui e gravida, o bate si-o alunga de acasa, de frica sa nu-l stie tot satul!! Ca uite, de asta esti fruntas in Europa la numarul de “mame-copii” care, intre timp, au abandonat si scoala, au fost excluse social, cresc copiii singure, sau, de cele mai multe ori, ii institutionalizeaza ori ii abandoneaza! Ce se alege de ei?”, a întrebat vedeta TV.

„E mai ușor să prevenim decât să îndreptăm”

„Daca iti doresti o generatie sanatoasa, ocupa-te! Daca vrei cresterea natalitatii, fa-o responsabil! La nivel de scoala, prin personal avizat, si de primarie locala, prin asistenti sociali sau medici, putem schimba lucrurile! Dincolo de faptul ca e Moral sau Imoral, ca e Bine sau Rau, realitatea ne-o ia inainte!! Mult! Sa nu ne mai prefacem ca n-o vedem! Sa nu ne facem ca nu ne pasa de ceea ce se intampla in jurul nostru!

E mai usor sa prevenim decat sa indreptam! Iti scrie o mama a 3 copii care sustine educatia sexuala in scoli pentru ca asta ne cere lumea in care traim! Statule, am incredere in tine! Nu ma dezamagi din nou! Nu te juca cu destine si nu condamna adolescentele si copiii nascuti de ele la o viata compromisa, doar pentru ca nu-ti faci tu timp, macar o ora pe saptamana sau pe luna, sa stai de vorba, deschis si asumat! Ar fi mare pacat… Si tu stii asta!! Nu te doare sufletul?”, a fost mesajul Mirelei Vaida, o adevărată pledoarie pentru educația sexuală.

 

Parteneri