Home » International » Preşedintele SUA, Donald Trump, conflict deschis ...

Preşedintele SUA, Donald Trump, conflict deschis cu Beijingul

Preşedintele SUA, Donald Trump, conflict deschis cu Beijingul. Trump acuză Beijingul de incompetență în gestionarea crizei noului coronavirus. În termeni extremi de duri la adresa unuia din oficialii chinezi, reacuză din nou Beijingul de incompetență în gestionarea crizei coronavirusului, iar noua strategie a Casei Albe privind China anticipează o posibilă degradare și mai puternică a relaţiilor sino-americane.

Citește și:

Președintele american, Donald Trump, încearcă să impulsioneze revenirea cât mai rapidă la normal a Statelor Unite, inclusiv prin evocarea posibilității ca Summitului G-7 din iunie să fie organizat la Camp David și nu prin videoconferință.

Donald Trump, conflict deschis cu Beijingul

Președintele Trump nu a nominalizat persoana din China, dar, cu puțin timp înainte, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe l-a acuzat pe Donald Trump că folosește Organizația Mondială a Sănătății ca țap ispășitor pentru a-şi ascunde incompetența propriului răspuns la pandemia de coronavirus.

Citește și:

Pe de altă parte, astăzi, Casa Albă a trimis Congresului strategia sa privind China, în care subliniază diverse acțiuni ale Beijingului, care, argumentează administrația Trump, ameninţă interesele economice, de securitate și valorile americane. Raportul spune că dministrația Trump, citez, este pregătită pentru mai multe fricțiuni în relațiile bilaterale, pentru a proteja interesele Statelor Unite, în mod special pe cele de securitate și economice.

Parteneri