Info Actual > Diverse > Previziuni meteorologice, cât va dura instabilitatea atmosferică
Diverse

Previziuni meteorologice, cât va dura instabilitatea atmosferică

Previziuni meteorologice, cât va dura instabilitatea atmosferică

Instabilitatea atmosferică instalată la noi în ţară, în ultimele zile, va continua să se manifeste şi în următorul interval de timp.

Încă două atenţionări Cod Galben de furtuni şi ploi torenţiale au fost emise de meteorologi şi vizează aproape toată ţara. Una dintre ele a intrat deja în vigoare, iar cea de-a doua la noapte, la ora 2:00.

Instabilitatea atmosferică va continua să se manifeste

Mirela Polifronie a oferit detalii legate de cum va fi vremea în perioada următoare:

”Vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină, cantități de apă mai însemnate în intervale scurte de timp, ce vor depăși 25-30 l pe metru pătrat și izolat 40 L pe metru pătrat.

Din această noapte, de la orele două până mâine dimineață la ora 10:00, în Banat, în Crișana, în Maramureș, în cea mai mare parte a Transilvaniei și în jumătatea de nord a Moldovei, dar și în zonele de munte aferente ce se vor afla sub cod galben vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului. Ploile vor avea și caracter torențial, dar și pe intervale scurte de timp sau prin acumulare.

Cantitățile de apă vor depăși local 25-30 l pe metru pătrat și izolat 35-40 l pe metru pătrat. Manifestări de instabilitate și cantități de apă însemnate vor mai fi și pe parcursul zilei de mâine și în primele două zile ale săptămânii viitoare în jumătatea de est, local, la munte – unde vor fi averse însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Ne așteptăm și la cantități de apă mai însemnate, vor depăși 15-20 l pe metru pătrat și, pe arii restrânse, 25-50 l pe metru pătrat.”

Şi pentru capitală a fost emisă o prognoză specială de vreme instabilă, valabilă până miercuri, la ora 23:00. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. La nivelul întregii ţări, temperaturile vor fi normale pentru această perioadă, cu excepţia zilei de luni, când vor scădea uşor.