sâmbătă, august 8, 2020

Purtarea mastii in timpul pandemiei. Alexandru Nicolae Trusca, preot, a vorbit despre masurile de protectie valabile in timpul pandemiei.

”Nu stiu cat conteaza pentru unii, dar as vrea sa va tin aproape chiar si pe cei care nu sunteti de acord cu mine.

1. Port masca si in timpul slujbei. As putea profita de ingaduinta regulilor pentru preot si personalul oficiant. Nu o fac. Stiu cat de greu este sa canti cu masca pe gura si nas. Abia poti respira. Dar ma gandesc la bietii oameni intubati. Sau, daca imi permiteti, la Domnul Hristos, Care a murit pe Cruce nu din cauza ranilor din maini si picioare, ci din cauza sufocarii. Si il respect pe fiecare credincios caruia i se cere sa poarte masca. Si care o poarta.

Purtarea mastii in timpul pandemiei. Preot: “Ne varsam multe ofuri…”

Citește și:

2. Ii respect, cat pot de mult, pe medici. Avem impresia ca doar ai nostri sunt lipsiti de empatie. Nazisti gata sa interneze in lagarul covidului orice pozitiv asimptomatic. Ne varsam multe ofuri pe ei. Aflati ca cele mai rafinate societati au aceleasi probleme, legate de sistemul de sanatate: cum sa iti tratezi pacientii prin adaugarea la tratament a unei doze consistente de umanitate din partea medicilor. Si ei au aceasta problema. Dincolo de ea, cei mai multi isi respecta juramantul de a nu face rau.

Citește și:

3. Cel mai grozav lucru de care poate da dovada un om in aceasta perioada este sa faca fata incertitudinii. Sa o accepte. Unii rezolva acceptarea problemelor actuale cu negarea. “Cat timp nu inteleg problema, nu se poate intampla nimic rau. Sau nu mie.” Dar daca ti se intampla? Ma voi ruga sa treci cat mai usor posibil prin problema ta de sanatate. Cat mai asimptomatic posibil si cat mai departe de alti oameni. Temporar. Imi doresc mult sa revii cat mai repede alaturi de ai tai. Insa fara sa ii pui in pericol.

Citește și:

4. Este foarte greu sa discerni intre credinta curata si curaj iresponsabil”, a scris preotul Alexandru Nicolae Trușcă.

Parteneri