sâmbătă, august 8, 2020

Raluca Turcan, despre Spitalul Județean Sibiu: „Cea mai mare realizare și investiție din ultimii 30 de ani”.

Guvernul României se implică, alături de municipiul Sibiu, în construirea noului Spital Județean. Este vorba de cea mai mare investiție publică din județul Sibiu de după Revoluție, valoarea totală ridicându-se la aproximativ 500 milioane euro.

Raluca Turcan a declarat că construirea noului Spital Județean la Sibiu este cea mai mare realizare și investiție din ultimii 30 de ani. Vicepremierul României consideră că această investiție va lăsa o „amprentă durabilă” în istoria dezvoltării sistemului medical de la Sibiu.

Citește și:

Raluca Turcan a transmis pe pagina sa de Facebook că proiectul este unul complet. De asemenea, acesta îndeplinește toate condițiile necesare pentru a putea beneficia de finanțare.

„Guvernul României este partenerul Sibiului în construcția noului Spital Județean!

Ne-am asumat acest lucru astăzi în mod oficial prin semnarea ACORDULUI DE COLABORARE dintre Ministerul Fondurilor Europene, Ministerul Sănătății și Consiliul Județean Sibiu.
Este momentul unei noi etape din realizarea celui mai mare proiect public al județului Sibiu, una esențială: identificarea surselor de finanțare. Recunoaștem prin Acordul de astăzi, la nivelul Executivului, eforturile pe care le-a făcut Consiliul Județean Sibiu până acum și ne alăturăm lor cu certitudinea că împreună vom realiza acest proiect.
Ceea ce am reușit la Sibiu este un exemplu de bune practici, un model de colaborare a autorităților locale și centrale în folosul public. Consiliul Județean Sibiu și președinta Daniela Cîmpean au reușit în doar câțiva ani să apropie un vis de realitate, să elaboreze un parcurs, să dezvolte din punct de vedere juridic inițiativa, să definitiveze documentațiile și să-și facă vocea auzită.
Răspunzând semnalelor concrete și coerente ale Sibiului, primul ministru Ludovic Orban, colegii mei Marcel Boloș și Nelu Tătaru au confirmat astăzi deschiderea pe care o avem la nivel de Guvern față de toate demersurile serioase ale autorităților locale.
Parteneriate pentru comunități, cu liderii și instituțiile comunităților – acesta este mesajul Guvernului României!”, este mesajul Ralucăi Turcan.

Citește și:

 

Parteneri