Info Actual

Info Actual > Economic > RCA a luat atitudine. Două mari firme de asigurări au fost amendate
Economic

RCA a luat atitudine. Două mari firme de asigurări au fost amendate

RCA a luat atitudine. Două mari firme de asigurări au fost amendate

RCA a luat atitudine. Două mari firme de asigurări au fost amendate. Reasigurare City Insurance S.A. și societatea Euroins România Asigurare Reasigurare S.A. au fost amendate fiecare cu 500.000 lei, respectiv 450.000 lei.

În urma acțiunilor de control principala deficiență identificată, în cazul ambelor societăți, a fost plata cu întârziere a despăgubirilor aferente dosarelor de daună RCA.

În cazul City Insurance s-a mai constatat că societatea nu a formulat în scris oferte de depăgubire justificată în termenul prevăzut de lege și nu a întocmit procese suplimentare de constatare în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Euroins nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislația în vigoare

În ceea ce privește societatea Euroins s-a constatat, de asemenea, că nu a formulat în scris notificări cu privire la motivele pentru care nu a aprobat în totalitate/parțial pretențiile de despăgubire în termenul prevăzut de lege și nu a comunicat valoarea maximă de despăgubire în termenul prevăzut de legislația în vigoare.

Ca urmare a aspectelor constatate, Consiliul A.S.F. a decis următoarele:

Sancționarea Societății de Asigurare – Reasigurare City Insurance S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 500.000 lei;
Sancționarea societății Euroins România Asigurare Reasigurare S.A., conform prevederilor legale, cu amendă în valoare de 450.000 lei.

Consiliul Autorității va lua în perioada următoare o serie de măsuri

Totodată, în urma analizei cu privire la acțiunile de supraveghere a pieței asigurărilor și în concordanță cu procesul de reorganizare și eficientizare din cadrul A.S.F., Consiliul Autorității va lua în perioada următoare o serie de măsuri organizatorice și administrative ce vor fi făcute publice la momentul punerii în aplicare a acestora.