Lifestyle

Reguli de bază pentru cei care și-au propus să slăbească în 2021

Reguli de bază pentru cei care și-au propus să slăbească în 2021

Reguli de bază pentru cei care și-au propus să slăbească în 2021. Un renumit terapeut nutrițional, a recomandat câteva reguli de bază de care trebuie să ții cont atunci când începi o cură de slăbire! Urmează aceşti paşi şi rezultatele nu vor înceta să apară!

Invitată la „Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1, Anca Alungulesei spune că prima regulă de bază este reducerea grăsimei din organism. A doua regulă importantă într-o dietă de slăbire este aceea de a renunța la gustările dintre mese, iar a treia alegerea fructelor.

 

Redu cantitatea de grăsime din organism

Prima regulă de bază pentru cei care vor să reducă cantitatea de grăsime din organism, dar nu și masa musculară este să scadă cantitatea de carbohidrați din alimentație: paste, orez, cartofi, făinoase, fructe și legume cu indice glicemic mare, etc., dar să crească cantitatea de grăsimi sănătoase.

Renunța la gustările dintre mese

A doua regulă importantă într-o dietă de slăbire este aceea de a renunța la gustările dintre mese sau să alegem ingrediente sănătoase care aduc și un aport de beneficii organismului, precum nucile, alunele, dar cu măsură.

Alege fructe bogate în antioxidanți

O altă regulă este alegerea fructelor pe care le consumăm zilnic pentru aportul de vitamine. Exemple de fructe bogate în antioxidanți ar fi citricele, fructele de pădure, fructele mici, colorate și mai puțin dulci. Fructele nu sunt recomandate a fi consumate după masă, notează aceeași sursă.