sâmbătă, august 8, 2020

Scandal imens în sănătate. Trei anchete sunt în derulare, după ce o femeie de 39 de ani, gravidă în șapte luni și diagnosticată cu COVID-19, a murit după ce a intrat în stop cardio-respirator în timp ce era transferată de la spital, din Arad, la Timișoara.

Scandal imens în sănătate

Şeful Direcției de Sănătate Publică Arad, Horea Timiș, a precizat astăzi că inspectorii sanitari au început ancheta de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, de unde a plecat femeia către Timișoara.

Citește și:

”Azi dimineață, 15 cadre medicale s-au întâlnit cu inspectorii sanitari. Urmează ca mâine să solicităm, în funcție de comisia care analizează aceste date, alte detalii suplimentare. În cursul zilei de astăzi vom sesiza și Colegiul Medicilor.” a anunțat Horea Timiş

Femeia gravidă avea, pe lângă infecția cu noul coronavirus și hipertensiunea arterială, diabet zaharat cu dependență de insulină și obezitate, spun medicii care au tratat-o la Arad, însă în momentul în care s-a decis transferarea ei la Timișoara, pacienta nu avea nevoie de intubație, ci doar de ventilare, susține doctorul Teodora Olariu, șefa Secției de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Arad.

Citește și:

Doctor Teodora Olariu: ”Un bolnav care se deplasează singur, cu care poți să comunici, nu consider că trebuie intubat, trebuie ventilat, într-adevăr, dar nu intubat. Stopul respirator l-a făcut în Timișoara, când a ajuns. Motivația că n-a fost bine investigată, că n-a fost bine tratată este total falsă, pentru că bolnava a stat numai pe oxigen în salvare și medicul de pe salvare a vrut s-o intubeze și, în final, văd că nu s-a pus și a făcut stopul respirator.”

Parteneri