Info Actual

Info Actual > Diverse > Se vor redeschide școlile pe 11 ianuarie? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu explică totul
Diverse

Se vor redeschide școlile pe 11 ianuarie? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu explică totul

Se vor redeschide școlile pe 11 ianuarie? Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu explică totul

Zvonurile potrivit cărora școlile s-ar putea redeschide pe data de 11 ianuarie, au fost infirmate de noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu.

Acesta a afirmat chiar la începutul acestui an, că 11 ianuarie este un termen „mult prea scurt” pentru ca şcolile să fie redeschise fizic.

Sorin Cîmpeanu a explicat că Ministerul Educaţiei vrea „deschiderea cât mai grabnică a școlilor” dacă situaţia epidemiologică o va permite.

Școlile nu încep la 11 ianuarie

Cîmpeanu a spus că peste mai puţin de două săptămâni copiii nu se întorc fizic la şcoală.

„Pe 11 ianuarie mi se pare mult prea scurt. Pe 11 ianuarie e termenul dintr-un calendar care a fost construit cu multe luni de zile în urmă. Ministerul Educației, instituțional, îşi doreşte redeschiderea cât mai grabnică a şcolilor, în măsura în care situaţia epidemiologică o va permite.

Revenirea la şcoală se va face ţinând seamă şi de ceea ce vor face alte state care se confruntă cu aceeaşi problemă”, a declarat ministrul Educaţiei.

Scenariile existente rămân în vigoare

Dacă elevii se vor întoarce gradual în bănci, rămân în vigoare cele trei scenarii cunoscute: roşu, verde şi galben. Ministrul Educaţiei a anunţat decizia de a deschide etapizat şcolile, începând cu grădiniţa şi învăţământul primar.

De altfel, Sorin Cîmpeanu a subliniat că autorităţile sanitare vor fi cele care decid redeschiderea şcolilor.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide deschiderea şcolilor, ministrul Educaţiei face doar propunerea.

„Am prioritizat deja grădinițele și învățământul primar. Ne dorim acest lucru”, a spus ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

„Știm, ele ar trebui deschise după calendar pe 11 ianuarie, semestrul al II-lea începe pe 8 februarie, asta este o urgență zero”, a mai spus Cîmpeanu. Acesta a menționat faptul că trebuie să se consulte cu specialiștii în epidemiologie “trebuie să ținem seama de evoluția mai ales a acestei noi forme pe care a căpătat-o virusul, care din păcate are în centrul atenției tocmai copiii. Trebuie să vedem cum procedează și alte state”, a mai spus ministrul Educaţiei.