Social

Semnal de ALARMĂ! Care este starea reală a învățământului românesc? „Noi să fim sănătoși, că atât ne-a mai rămas”

Semnal de ALARMĂ! Care este starea reală a învățământului românesc? „Noi să fim sănătoși, că atât ne-a mai rămas”

Semnal de ALARMĂ! Care este starea reală a învățământului românesc? „Noi să fim sănătoși, că atât ne-a mai rămas”.

Profesorul Alin Giulea a făcut o analiză pe 13 puncte principale ale sistaemului de învățământ actual. Acesta atrage ateția asupra faptului că niciun reprezentatnt al Ministerului Educației  nu s-a consultat cu profesorii și directorii cu privire la problemele și soluțiile găsite de aceștia. „Doar s-au colectat date statistice din școli. In rest, M.E.N. s-a consultat cu Asociațiile de Părinți,cu Asociațiile de Elevi, cu Asociațiile de Locatari și cu N.A.S.A..”

„Dragi colegi,dragi părinți,dragi elevi !!!  Anul școlar începe în mai puțin de 20 de zile !!!
Ce știm cu siguranță în acest moment referitor la anul școlar 2020-2021 sunt următoarele aspecte:
1. Niciun manual nou nu a ajuns în scoli.Era cerneala virusată.
2. Nu au fost puse în discuție noile programe,adaptate în vederea recuperării materiei sem.II al anului școlar 2019-2020.Practic,de pe 11 martie 2020 doamna ministru Monica Cristina Anisie ne-a spus să nu mai predăm, ci să recapitulăm materia predată până la intrarea în stare de urgență. Elevii întră în clasa urmatoare cu 1/3 din materia anului anterior nepredată.
3. Nu au fost achiziționate măști de niciun fel. De pe 1 septembrie profesorii vin la școală cu măști proprii.Au mai rămas 2-300 de măști de la evaluare națională.Pe acestea le vom folosi în cazul unui control DSP sau ISU.

4. Nu există plexiglas montat, intrucât UAT-urile nu pot aloca 200 lei x 500 de copii intr-o singură școală.

Clar! La al doilea panou montat,elevul va sta in picioare să vadă la tablă,la al treilea panou se va urca pe scaun să vadă la tablă.la al patrulea panou de plexiglas-PLEXIGLAS- elevul se va urca pe bancă să vadă la tablă.(Din păcate,datorită aburului generat de respirația elevilorîn sălile de clasă friguroase,panourile se aburesc si devin mate,iar scrisul de pe tablă devine ilizibil).
5. Nu au fost întocmite normele metodologice în vederea ocupării posturilor temporar vacante de personal didactic sau auxiliar de îngrijire în contextul COVID. E doar pe hârtie.Cei de la rețea școlară din inspectorate,deja au fost trași de urechi pentru angajările efectuate de pe 11 martie și până acum.Și dau cu subsemnatul.
6. NU EXISTĂ suficiente săli de clasă și nici spatiu disponibil pentru a asigura 1 m distanță intre elevi.Sălile de cinema din mall-uri au suficiente locuri pentru a se desfășura ore.Chiar și online.Și la distanță,însă nu au loc de fumat pentru elevi în incintă.
7. Nu a precizat nimeni care sunt criteriile de departajare în categorii defavorizate/favorizate ale elevilor ,și de acordare a măștilor gratuite pentru elevi.Practic,daca un elev ,,favorizat” vine la școală fără mască ,si directorul îl trimite acasă ,,că nu are mască si nu e pe listă să primească mocca de la stat una bucată mască de la stat”…..părintele poate da școala în judecată intrucât ii ia dreptul constituțional al copilului la educație ….

8. Nimeni nu s-a consultat cu profesorii și directorii cu privire la problemele și soluțiile găsite de aceștia.

Doar s-au colectat date statistice din școli. In rest, M.E.N. s-a consultat cu Asociațiile de Părinți,cu Asociațiile de Elevi, cu Asociațiile de Locatari și cu N.A.S.A…. Plus Mama Omida și Clarvăzătoarea/Vrăjitoarea Crina (https://www.youtube.com/watch?v=iYkhnQigZi0).
Nu cu profesorii !!
9. Tablete nu primește nimeni. Nu mai insistați, nu mai visați. Cel puțin nu până pe 30 februarie. Și chiar dacă vin, directorul e obligat să nu dea mai mult de 200 de euro/tabletă + internet pe 24 luni. Sunt curios ce tabletă ia de 100 de euro directorul, dacă cel mai ieftin internet e 4 euro/lună, adică 96 de euro/24 luni.
De acești 200 euro pentru tablete, mai bine se cumpără Nurofen Forte pentru profesori și părinți de pe 1 septembrie 2020 până pe 15 iunie 2021. E mai util și mai performant.
10. Containere primesc scolile fără apă curentă și canalizare.Adică alea din Fundul Fundului din comuna Fundătura.Doar alea sunt eligibile.În oraș,elevii vor da cu banul care vin dimineața și care vin după-amiaza.Sau învățătoarea.Sau directorul.Nu există procedură operațională prin care să fie stabilit ,,cretineriul” și modul în care un părinte își aduce copilul dimineata sau după-amiaza.
11. Opinia generală de nezdruncinat este că părinții și-au făcut copii doar pentru a le asigura profesorilor serviciu !!! În consecință, elevii au doar drepturi și profesorii doar obligații.
Punct. Nu există ca un profesor în situație de risc și cu co-morbidități să nu fie la școală să predea. Dacă se îmbolnăvește proful și moare, băgăm directorul în pușcărie și gata. De ăștia (directori) mai avem.

12. Varianta pe scurt a celor 3 scenarii (verde,galben,rosu)….

1. La un elev bolnav de COVID,trimiti clasa din care face parte,plus colegii de clasă și invătătoarea două săptămâni.
2. Daca ai un prof bolnav de COVID,colegii de cancelarie și clasele la care predă stau acasă 2 saptămâni.
3. La 3 cazuri de COVID,închizi chioșcul…pardon,crâșma….ăăăă,școala…
Mama lui de LuCovid…..
13. Toate platformele au fost gratuite (AdServio,G-Suite) până la 31.08.2020…De acu„ e pe bani !Iar clasele profesionale fac practica pe X-Box și PS4.Au apărut discuri cu VR360 grade pentru toate specializările.De la sculer-matrițer la lucrător agricol.
Hai, succes în noul an școlar 2020-2021. Noi să fim sănătoși….Că atât ne-a mai rămas”, a fost mesajul profesorului Alin Giulea.