Home » Social » Sfaturi utile! Cum eviți aburirea ochelarilor câ...

Sfaturi utile! Cum eviți aburirea ochelarilor când porți masca de protecție

Sfaturi utile! Cum eviți aburirea ochelarilor când porți masca de protecție. Cei care au fost nevoiți să poarte mască de protecție și ochelari sigur s-au lovit de acest lucru, așa că am încrecat să adunăm câteva idei care sperăm să funcționeze și să ne ajute.

Dacă până recent purtarea măștii de protecție era o măsură de prevenție a răspândirii noului coronavirus pe care autoritățile doar ne sfătuiau să o punem în practică , de la 15 mai aceasta a devenit obligatorie. Astfel că, acum, ori de câte ori te afli într-un spațiu public închis, trebuie să porți mască.

Purtarea măștii cu ochelari, misiune imposibilă

Citește și:

Însă pentru persoanele care folosesc ochelari, acest lucru este de multe ori o misiune imposibilă. Iar asta se întâmplă fiindcă masca duce la aburirea instantă a ochelarilor. Explicația este una simplă: aerul cald iese prin partea de sus a măștii și ajunge direct în lentilele reci ale ochelarilor, producând astfel un fenomen de condens. Același lucru se întâmplă și când intri într-o încăpere încălzită, după ce ai petrecut mai mult timp afară, în frig.

Citește și:

Cum curățarea ochelarilor la fiecare două minute nu e tocmai scenariul ideal, am adunat mai multe tehnici prin care poți preveni aburirea lor atunci când porți mască. Sunt ușor de pus în practică și cu siguranță te vor scuti de senzația de disconfort!

Evită aburirea ochelarilor alegand o masca potrivită

Masca ar trebui să îți acopere extrem de bine fața, mai ales zona nasului. Dacă este prea mare, și există spațiu între piele și mască, atunci aerul cald va ajunge direct în lentilele ochelarilor. Alege o mască cu sârmă flexibilă, pe care o poți mula pe puntea nasului. Dacă ai o mască normală, făcută manual, asigură-te că o strângi mai tare pentru a bloca în interiorul ei aerul cald.

Evită aburirea ochelarilor folosind apă și săpun

Citește și:

Este un truc simplu, însă extrem de eficient. Spală-ți ochelarii cu săpun lichid și apoi clătește-i bine cu apă. După ce ai făcut asta, șterge-i cu un material din microfibră sau bumbac.

Acoperă masca cu ajutorul ochelarilor

Poziționează masca de protecție astfel încât să îți acopere toată zona nasului. Asigură-te că o ridici suficient de mult, astfel încât să poți așeza ochelarii peste aceasta. În acest fel vei împiedica aerul să iasă prin partea de sus a măștii.

Folosește bandă adezivă medicinală

Lipește masca de puntea nasului sau chiar și de obraji cu ajutorul unei benzi adezive medicale. Astfel, nu va mai exista spațiu între mască și nas, iar aerul cald nu va mai putea ajunge la ochelari. Ai grijă însă să folosești o bandă adezivă medicinală. Celelalte ți-ar putea afecta pielea, provocându-ți iritații, scrie elle.ro.

Cumpără produse speciale

Folosește un spray sau un gel cu efect de antiaburire. Tot ce trebuie să faci e să le aplici direct pe lentilă și apoi să le îndepărtezi cu o cârpă din bumbac. Este o metodă pe care mulți sportivi care folosesc ochelari o folosesc în timpul competițiilor.

Parteneri