joi, august 6, 2020

Sigur nu știai asta! Cum alegi cele mai sănătoase roșii de la piață?

Cum puteți fi siguri că alegeți întotdeauna cele mai bio roşii atunci când mergeți piaţa? De multe ori, calitatea şi gustul acestora dezamăgesc şi te fac să te întrebi cum alegi roşii sănătoase.

Conform adevarul.ro, roșiile bune trebuie alese cu atenția. Trebuie să aveți în vedere mai multe aspecte, pentru a fi siguri că puneți pe masă cele mai gustoase legume roșii. Trebuie să fiți atenți la forma, culoarea, textura și mirosul lor.

Evită roşiile cu “moţ”!

Citește și:

În ultimii ani, au apărut pe piaţa din România roşiile ţuguiate pe care foarte multă lume le cumpără. Motivul pentru care acea malformaţie apare este utilizarea excesivă a stimulentului de coacere Ethrel şi a stimulentului şi pesticidului de tip hormonal 2.4-D. Aşadar, pentru ca salata să fie mai sănătoasă, evitaţi cu orice chip achiziţionarea acestui tip de roşii.

Miroase-le!

Citește și:

Mirositul roşiilor este o metodă foarte bună de sortare a acestora atunci când faci cumpărăturile. Dacă nu simţi acel miros lemnos dulce, treci la taraba următoare.

Dacă sunt crescute într-un mod eco, fără îngrăşăminte, pesticide şi alte substanţe, îşi vor păstra mirosul care te duce cu gândul la grădina bunicii şi care garantează o masă sănătoasă.

Atenţie la aspectul lor!

Citește și:

Culoarea poate să vă ajute mult. Roşiile bune nu trebuie să aibă o culoare întunecată sau pală, ci un roşu aprins. De asemenea, roşiile care prezintă lovituri nu mai sunt la fel de bune.

Sigur nu știai asta! Cum alegi cele mai sănătoase roșii de la piață? Deseori, oamenii consideră că o roşie pe care se regăsesc semne de lovituri reprezintă garantul faptului că vin din grădina celui de la care le cumpără, şi nu din importuri.

 

Parteneri