vineri, august 7, 2020

Specialiștii atrag atenția! Masca de protecție este periculoasă pe timp de caniculă. În Japonia, s-au înregistrat deja recorduri de temperaturi ridicate.

Yasufumi Miyake, șeful centrului de servicii medicale de urgență de la Spitalul Universitar Teikyo, citat de Japan Time, atrage atenția asupra purtării măștii de protecție.

Acesta este de părere că purtarea măștilor în lunile călduroase și umede de vară, poate fi „o experiență nouă pentru mulți oameni”.

Purtarea măștii poate provoca „dificultăți în respirație” și poate duce și la deshidratare

Citește și:

Când e cald afară, purtarea măștilor împiedică aerul rece să ajungă în plămâni. Iar principalii mușchi implicați în realizarea respirației sunt „stresați”. Acest lucru duce la scurtarea procesului de respirație și senzație de lipsă de aer, conform ziare.com.

În acest fel, este mult mai ușor ca temperatura corpului să crească.

Aproape 1.500 De Persoane Au Murit în Franța Din Cauza Căldurii ...

Specialiștii atrag atenția: e necesară răcirea frunții și a gâtului

Citește și:

Noriyuki Koibuchi, profesor la Universitatea Gunma, arata ca exista multe fibre nervoase pe față, ceea ce o face mai sensibilă la căldură și frig decât alte părți ale corpului. În cazul în care este obligatorie purtarea măștii de protecție, pentru a înlătura disconfortul, Koibuch recomandă răcirea frunții și a gâtului în timp ce purtăm masca. De exemplu, putem umezi fruntea cu puțină apă rece. La fel și gâtul.

Citește și:

În plus, nu este recomandat să facem mișcare fizică în timp ce purtăm mască sanitară.

Parteneri