Home » International » Strategie de reacție rapidă în cazul confruntă...

Strategie de reacție rapidă în cazul confruntării cu al doilea val de epidemie

Strategie de reacție rapidă în cazul confruntării cu al doilea val de epidemie a fost pregătită de Franța prin  Ministerul Sănătății. Acesta lansează o strategie de reacție rapidă pentru situația în care țara s-ar confrunta cu al doilea val de epidemie.

Testare de amploare, stocuri de măști, medicamente și aparate de respirat, creșterea numărului de paturi în serviciile de reanimare – sunt măsurile avute în vedere pentru ca autoritățile să evite o noua izolare generalizată.

Citește și:

 

O amplă campanie de testare pentru depistarea celor infectați cu noul coronavirus

O amplă campanie de testare v-a fi demarată în curând în 30 de localități din regiunea pariziană aflată în apropierea focarelor deja identificate, pentru că acolo există încă potențial viral, inclusiv prin prezența asimptomaticilor ce pot transmite virusul fără să știe.

Ministrul francez al sănătății, Olivier Véran, a precizat că 1,3 milioane de persoane vor primi un fel de voucher medical cu care să își poată face gratuit testul virologic în orice laborator de stat sau privat, chiar dacă nu au simptome. Suntem în fază de experiment, iar dacă francezii vor răspunde pozitiv la această campanie, ea va fi aplicată și în alte regiuni, a explicat ministrul.

Citește și:

 

În paralel, este sporită rezerva națională de medicamente și măști și se iau măsuri pentru creșterea capacității secțiilor de reanimare, de la cele 9.000 de paturi echipate, disponibile în prezent în toate spitalele din țară, se va ajunge la cel puțin 12.000. Ministrul Olivier Véran a atras atenția că trebuie evitate aglomerările de persoane și comportamentul riscant, insistând ca populația să respecte distanța fizică și celelalte gesturi de limitare a propagării virusului.

Citește și:

De la începutul săptămânii, în Franța au fost făcute 250.000 de test, iar peste 99% dintre ele au ieșit negative. În prezent, sunt active, dar sub control, 77 de focare de mici dimensiuni, iar, ieri, 124 de noi pacienţi confirmați au ajuns la spital, dintre care 15 în stare gravă. În schimb, sute de bolnavi părăsesc zilnic spitalele, iar numărul celor de la reanimare continuă să scadă și el.

În prezent, în patru regiuni din Franța sunt concentrați 75% din pacienții cu maladia COVID-19 internați în spitale.

Parteneri