Home » Economic » Studiu INS privind evoluţia economică. Analist: ...

Studiu INS privind evoluţia economică. Analist: Se așteapta la o crestere a prețurilor

Studiu INS privind evoluţia economică. Studiul realizat periodic de Institutul Național de Statistică în rândul a 500 de manageri de companii din România relevă un optimism moderat.

Pentru perioada iunie – august 2020, managerii societăților din construcții și comerțul cu amănuntul se așteaptă la o creștere a activității, cei din industria prelucrătoare la o creștere moderată, iar cei din servicii la o relativă stabilitate.

Citește și:

Conform datelor publicate de Institutul Național de Statistică. În privința evoluției numărului de salariați, managerii de firme preconizează o creștere moderată în construcții și comerțul cu amănuntul, dar o scădere moderată în industria prelucrătoare și servicii, informeaza RADOR.

Prețurile și tarifele practicate ar urma să înregistreze creștere în comerțul cu amănuntul, creștere moderată în construcții, relativă stabilitate în industria prelucrătoare și scădere în sectorul serviciilor, mai reiese din rezultatele sondajului INS.

Citește și:

Constantin Rudnițchi, analist economic: Ce mai atrage atenția este poate legat de prețuri și, pentru care întrebăm întotdeauna vizavi de ce urmează cu inflația, am văzut o temperare a inflației, dar iată că oamenii care sunt cei mai aproape de prețuri, adică zona aceasta de comerț cu amănuntul, arată că se așteaptă la o creștere a prețurilor.

Parteneri