Home » International » SUA, revoltele iau amploare. Azi se așteaptă cea...

SUA, revoltele iau amploare. Azi se așteaptă cea mai mare demonstrație din toate timpurile

SUA, revoltele iau amploare. Azi se așteaptă cea mai mare demonstrație din toate timpurile.

În Washington se așteaptă, azi, cea mai mare demonstarție realizată vreodată în capitala federașă americană. Forțele de ordine au luat măsuri în acest sens. Prin urmare, au extins perimetrul de securitate din jurul Casei Albe.

După cum se știe, după moartea lui George Floyd, un bărbat de culoare aflat în custodia poliției, SUA se confruntă cu proteste zilnice, de apropae două săptămâni.

„Refuză fascismul” cere să se pună capăt „uciderii negrilor”

Citește și:

Mesajele de pe Twitter, inclusiv cele postate de un grup denumit ”Refuză fascismul”, îndeamnă demonstranții să se întâlnească în afara parcului Lafayette. Acesta este locul din care au fost dispersați în forță luni seara, conform RADOR.

Dispersarea manifestanților a avut loc înainte ca președintele Trump să traverseze Piața Lafayette. Președintele s-a pozat cu Biblia în mână, în fața bisericii episcopale Saint John.

Citește și:

Revoltele iau amploare. Într-o declarație, grupul „Refuză fascismul” cere să se pună capăt „uciderii negrilor” de către poliție. Deasemenea, acest grup dorește să se pună capăt statului polițienesc fascist, războiului militar fascist împotriva poporului și cere demisia președintelui Trump.

Ieri, într-o conferință de presă Donald Trump s-a autofelicitat pentru că a readus pacea pe străzile orașului Minneapolis, acolo unde a fost ucis de poliție afro-americanul George Floyd.

Citește și:

„I-am telefonat guvernatorului și Garda Națională a intrat în oraș. Într-o singură noapte problema a fost rezolvată. Perimetrul de securitate din jurul Casei Albe a fost extins. Aproape zilnic au fost construite mai multe garduri și au fost ridicate mai multe bariere, inclusiv în jurul parcului Lafayette”,a declarat președintele SUA.

Manifestaţii împotriva armelor de foc, în peste 800 de oraşe din SUA şi din lume; sute de mii de oameni, la protestul din Washington

Gazele lacrimogene contribuie la propagarea coronavirusului

Oamenii de știință din Statele Unite trag un semnal de alarmă! Aceștia avertizează că gazele lacrimogene folosite din plin împotriva protestatarilor contribuie la propagarea coronavirusului.

Potrivit NPR, radioului public american, specialiștii spun că aceste substanțe chimice inhalabile pot expune un număr mare de persoane la infectare. Și, astfel, pot agrava simptomele de COVID-19. Chiar dacă epidemia e în declin, Statele Unite încă înregistrează zilnic aproape 1.000 de decese. Iar cele mai recente proiecții anticipează că numărul morților se va apropia de 130.000, până la sfârșitul lunii.

Parteneri