sâmbătă, august 8, 2020

Tii masca in acest loc? Dr. Carmen Dorobat, medic celebru, trage un semnal de alarma in contextul cresterii cazurilor de Covid in Romania.

Dr. Carmen Dorobat a explicat care este pericolul la care se expun persoanele care obisnuiesc sa isi dea masca jos si sa o poarte la mana.

„Măștile acestea în trei pliuri, care sunt cele mai ieftine și care sunt și cele mai ușor de folosit, prezintă dezavantajul că, după o perioadă în care stau pe chip, corect, își pierd valabilitatea. În sensul că, respirația noastră îi modifică permeabilitatea și atunci, în felul acesta, agenții infectuoși pot pătrunde prin mască, în nas și de aici în aparatul respirator”, a declarat managerul spitalului din Iași la Digi24.

Tii MASCA in acest loc? Medic celebru: MARE ATENTIE! PERICOL

Citește și:

„Dacă purtăm masca la mână sau undeva în buzunar, putem infecta această mască de pe propria noastră mână, dacă nu este curată. Și propria noastră mână poate purta virusul de pe suprafețe care nu sunt igienizate. Sunt și alți agenți, nu numai Covid, care se pot transmite astfel”, a mai explicat dr. Carmen Dorobăț.

Parteneri