Lifestyle

Tocanita rapida de vara! Este gata in 20 de minute si gustoasa de te lingi pe degete

Tocanita rapida de vara! Este gata in 20 de minute si gustoasa de te lingi pe degete

Tocanita rapida de vara. Ai foarte puțin timp la dispoziție pentru gătit, dar nici nu vrei să dai comandă de mâncare? Iți prezentăm o rețeta gustoasa și delicioasa, gata în mai puțin de 20 de minute.

Tocană rapidă de vară

  • 1 ceapă galbenă mare
  • 1 morcov mic
  • 1 vânătă de mărime medie
  • 1 dovlecel mediu
  • 1 ardei gras roșu (sau kapia)
  • 4 roșii mari coapte și 4 linguri suc roșii (sau 400 g pulpă roșii – conservă)
  • 1/2 linguriță oregano
  • 3 căței usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 linguriță zahăr – opțional
  • 1 linguriță oțet balsamic
  • ulei pentru prăjit (poate fi și ulei picant)
  • pătrunjel verde pentru servire

Pentru început tocăm vânata în cubulețe, o săram și o lăsăm 10-15 minute într-o sită. În acest timp călim ceapă tocată mărunt cu morcovul ras în 2 linguri ulei.

Călim apoi vânăta cu dovlecelul și ardeiul tăiate cuburi în ulei încins.

Când legumele s-au înmuiat adăugăm roșiile decojite și tăiate cuburi (eliminăm cât putem din sâmburi) și 4 linguri suc de roșii, usturoiul zdrobit, zahăr, oțet, sare, piper, oregano și lăsăm la foc mic în jur de 3 minute. Adăugăm apoi ceapă tocată cu morcov, o cană de apă și fierbem la foc mic până se evaporă lichidul.

Servim tocăniță de legume imediat, cu puțin pătrunjel verde.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *