luni, iunie 1, 2020

Un artist își strigă durerea: „Suntem puși pe lista de exterminare” Drama prin care trece Jean Paler, pare că nu mai are sfârșit.  Acesta a suferit un infarct în 2012, dar şi o operaţie la inimă, în mai 2019.

Acum, izolarea la domiciliu pare că îl destabilizează și mai mult. Aristul a mărturisit pentru Click! faptul că are o pensie de 940 de lei, iar tratamentul lunar îl costă 1000 de lei. Pe lângă asta, la cei 67 de ani ai săi, el nu poate ieși decât două ore afară.

„Pe ăla de 64 de ani sau mai tânăr nu-l ia coronavirusul?”

Citește și:

„Sunt pensionar și am 67 de ani. Vă întreb, pe ce principii s-a dat legea ca cei trecuți de 65 de ani să stea în casă și au voie doar 2 ore (11.00-13.00) să iasă din casă? Covid-19 ăsta are limită de vârstă? Pe ăla de 64 de ani sau mai tânăr nu-l ia?

Căci din declarațiile și tot ce arată la televiziuni sunt de toate vârstele îmbolnaviți cu Covid 19. Deci care e criteriul de vârstă fixă de 65 ani și peste? Apoi, dacă sunt singur și nu am pe nimeni, bolnav cardiac cronic (ultim grad) am nevoie de alimente, de medicamente, pe care trebuie să le cumpăr.

Citește și:

Nu pot coborî sa le iau, făcând foamea și ducând lipsa strictului necesar decât așteptând ca pușcăriașii ora de ieșire la aer. Cine a gândit această lege, înainte de a o pune în practică, nu s-a gândit la cei neajutorați”, a spus Jean paler pentru sursa citată.

„Stau orb în casă”

Artistul s-a plâns de prețurile de bișniță din farmacii. „S-a dat altă lege, să purtăm mască, să ne dezinfectăm cu spirt și altele. Ce-i cu bișnița din farmacii, cu prețurile de la 18 până la 25 de lei sticla de spirt, de 500 ml, era 5 lei înainte. O mască chirurgicală se vinde cu 8 lei și ajunge și la 30 de lei. Vă întreb, pe voi, care controlați soarta acestei țări și suflarea care a mai rămas în ea, ce măsuri de ajutorare ați luat? Am pensie de 940 lei, medicamentele mă costă, ca să pot trăi, de azi pe mâine, 1.000 de lei. Oare îmi permit să cumpăr dezinfectant și masca pe care ne obligați să o purtăm? Din ce bani?”, a povestit Jean Paler.

Citește și:

Acesta pare că și-a pierdut oricve speranță și se simte pus „pe o listă de exterminare”.

„Mi-am spart ochelarii de vedere și trebuie să merg să-mi fac ochelari, nu mă încadrez în legile lor. Stau orb în casă. Între 11.00 și 13.00 nu mi poate rezolva nimeni.

Atunci ce voi face, voi plăti amendă că nu am dreptul să circul, că am peste 65 de ani. Dacă-mi fac o pancartă pe care scriu ce mă doare și ies în stradă, mă arestează și mă și amendează. Suntem pensionari și puși pe lista de exterminare”, a fost mesajul trist al comedianului Jean Paler.

 

Parteneri