Lifestyle

Un nutriționist are remediul pentru siluetă: „O pot consuma liniștiți…!”

Un nutriționist are remediul pentru siluetă: „O pot consuma liniștiți…!”

Un nutriționist are remediul pentru siluetă. Celebrul medic nutriționist Mihaela Bilic le transmite oamenilor care e aliatul perfect în lupta cu kilogramele, dar nu numai: mazărea nouă. Specialistul detaliază beneficiile și proprietățile curative ale  acestei leguminoase.

„Mazăre nouă să fie, cu sau fără pui
De ce mazăre acum, primăvara? Pentru că e singura perioadă din an în care mazărea e crudă, dulce, plină de apă și de savoare de iarbă verde. În câteva săptămâni boabele se vor întări și vor avea mai mult amidon, adică un gust făinos, deci acum e momentul să profităm!

Proteina din mazăre este, mai nou, la mare modă, pentru că se cultivă ușor și nu dă alergii și tulburări hormonale, precum soia. Apoi mazărea este o leguminoasă, ceea ce înseamnă că are și proteine și glucide lente- hrănitoare și prietenoase cu silueta. Mai punem la socoteală fibre din belșug, multe minerale și betacaroten, plus avantajul că nu dă probleme de balonare precum fasolea.

Nu contează că proteinele vegetale sunt incomplete (de calitatea a-IIa), punem lângă mazăre o felie de paine sau o bucățică de pui și am acoperit tot spectrul de aminoacizi esențiali. Și bineînțeles, nu uitați de mărar. Ce mazăre nouă ar fi aia, fără mărar?!?

P. S. Atât de lent se absorb glucidele din mazăre, că până și diabeticii o pot consuma liniștiți, a scris medicul nutriționist Mihaela Bilic pe contul său de Instagram, alături de trei imagini reprezentative.

View this post on Instagram

T&T@Z38 Mazăre nouă să fie, cu sau fără pui😂😜 De ce mazăre acum, primăvara? Pentru că e singura perioadă din an în care mazărea e crudă, dulce, plină de apă și de savoare de iarbă verde😋🌿 În câteva săptămâni boabele se vor întări și vor avea mai mult amidon, adică un gust făinos, deci acum e momentul să profităm! Proteina din mazăre este, mai nou, la mare modă, pentru că se cultivă ușor și nu dă alergii și tulburări hormonale, precum soia🤨 Apoi mazărea este o leguminoasă, ceea ce înseamnă că are și proteine și glucide lente- hrănitoare și prietenoase cu silueta. Mai punem la socoteală fibre din belșug, multe minerale și betacaroten, plus avantajul că nu dă probleme de balonare precum fasolea☺️ Nu contează că proteinele vegetale sunt incomplete (de calitatea a-IIa), punem lângă mazăre o felie de paine sau o bucățică de pui și am acoperit tot spectrul de aminoacizi esențiali🤩 Și bineînțeles, nu uitați de mărar. Ce mazăre nouă ar fi aia, fără mărar?!?😂 P. S. Atât de lent se absorb glucidele din mazăre, că până și diabeticii o pot consuma liniștiți🤓

A post shared by Mihaela Bilic (@doctorbilic) on