Home » International » Un sondaj de opinie arată o prăbușire a încred...

Un sondaj de opinie arată o prăbușire a încrederii publicului în strategia guvernului

Un sondaj de opinie arată o prăbușire a încrederii publicului în strategia guvernului britanic pentru combaterea epidemiei de coronavirus.

Guvernul de la Londra a confirmat astăzi decizia de a introduce carantina de 14 zile pentru toți cetățenii străini care ajung în Marea Britanie începând de luni. Autoritățile susțin că măsura este necesară pentru a-i proteja pe britanici de un nou val de contaminări cu coronavirus și că ar putea fi revizuită în trei săptămâni.

Citește și:

Această decizie face parte din strategia guvernului condus de Boris Johnson de administrare a crizei, strategie aspru criticată astăzi în Parlament. În această săptămână, Anglia a introdus noi măsuri de relaxare, deși rata infecțiilor este încă mare.

Liderul Partidului Laburist, de opoziție, Sir Keir Starmer: ”Ne aflăm într-o săptămână critică în răspunsul nostru în criza COVID-19. Dintre toate săptămânile, aceasta este cea mai importantă, când este nevoie de încredere în guvern.”

Citește și:

Un sondaj de opinie de acum câteva zile arată, însă, o prăbușire a încrederii publicului în strategia guvernului, doar 15% dintre britanici sunt de acord cu măsurile de relaxare ce au intrat în vigoare în această săptămână. ”Cât de îngrijorat este premierul de pierderea încrederii?” a întrebat Sir Keir Starmer.

Boris Johnson a evitat să răspundă direct și l-a acuzat pe liderul opoziţiei că ar încerca să distragă publicul de la planul guvernului.

Citește și:

“Cred că s-ar afla pe un teritoriu mai sigur dacă s-ar alătura majorităţii britanicilor şi ar înţelege că ne aflăm într-o situaţie foarte dificilă. Putem merge înainte dacă respectăm regulile de distanțare socială, spălatul pe mâini, iar cei cu simptome să își facă un test și să se autoizoleze”, a răspuns Boris Johnson.

Parteneri