Info Actual > Diverse > Versiune nouă a aplicaţiei Check DCC pe dispozitivele Android. Unde și când poate fi descărcată
Diverse

Versiune nouă a aplicaţiei Check DCC pe dispozitivele Android. Unde și când poate fi descărcată

Versiune nouă a aplicaţiei Check DCC pe dispozitivele Android. Unde și când poate fi descărcată

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale informează joi seara că este necesară actualizarea aplicaţiei Check DCC pe dispozitivele cu sisteme de operare Android, întrucât au fost realizate modificări la gateway-ul european.

Conform unui comunicat transmis de STS, actualizarea aplicaţiei a fost realizată de echipa de dezvoltare a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, iar noua versiune a fost publicată joi în Google Play.

STS reaminteşte că aplicaţia Check DCC este disponibilă şi pe dispozitivele cu sisteme de operare iOS şi în versiunea web, la următorul link: https://certificat-covid.gov.ro/check-dcc.

Certificatele atestă faptul că persoanele s-au vaccinat împotriva COVID-19, s-au testat şi au un rezultat negativ în evidenţele autorităţilor medicale ori s-au recuperat după COVID-19.

Check DCC, singura aplicaţie oficială aprobată

Check DCC, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, este singura aplicaţie oficială aprobată prin legislaţia naţională pentru verificarea certificatelor în România. Aplicaţia Check DCC nu înregistrează şi nu reţine datele certificatelor verificate, prin scanarea codului QR de pe certificat fiind verificată autenticitatea şi îndeplinirea regulilor sanitare naţionale sau internaţionale a certificatelor europene COVID.

Scanarea codurilor QR putea fi efectuată în țara noastră prin intermediul versiunii Check DCC pentru telefoane Android sau a versiunii web a aplicației. Din 20 noiembrie, autenticitatea și valabilitatea certificatelor care atestă situația epidemiologică a persoanelor va putea fi verificată și prin aplicația dedicată pentru dispozitive iOS.

Până la data de 20 noiembrie 2021, în România au fost generate aproape 9 milioane de certificate digitale UE privind COVID-19, prin intermediul platformei https://certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

În țara noastră, cele mai multe certificate au fost descărcate în data de 26 octombrie a.c., în număr de 228.849, când site-ul https://certificat-covid.gov.ro a avut accesari de la 467.228 utilizatori unici. Timpul mediu de generare a unui certificat prin platforma Certificate COVID este de cinci secunde.

Versiunea veche a aplicației Check DCC pentru telefoanele Android a fost descărcată de 463.380 de ori din magazinul de aplicații Google Play.