Home » International » Veste neagră! Bilanţul global al pandemiei de co...

Veste neagră! Bilanţul global al pandemiei de coronavirus

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus a depăşit 12 milioane de infectări și se apropie de 550.000 de morți. Un sfert din totalul de cazuri din întreaga lume au fost confirmate în Statele Unite, iar Brazilia, a doua cea mai afectată țară, a depășit pragul de 1,7 milioane de contaminări.

 

Statele Unite îngenuncheate de virusul ucigaș

În Statele Unite s-a înregistrat un nou record de infectări pentru 24 de ore, peste 60.000, ceea ce duce bilanțul total la mai mult de 3 milioane de cazuri și 132.000 de deces.

Citește și:

Potrivit Reuters, în ultimele două săptămâni s-au înregistrat creșteri ale numărului de cazuri în 42 din cele 50 de state americane, iar unele dintre acestea au introdus restricții în încercarea de a încetini răspândirea coronavirusului.

Cu toate acestea, președintele Donald Trump insistă că școlile trebuie să înceapă în mod normal și a amenințat că va suspenda finanțarea federală pentru cele care nu o fac.

Citește și:

 

Bilanţul global al pandemiei de coronavirus

În afara Statelor Unite, Brazilia a depășit pragul de 1,7 milioane de infectări și a ajuns la 68.000 de morți, în timp ce Mexicul se apropie de 33.000 de decese cauzate de COVID-19 și are 275.000 de cazuri confirmate.

Tot în America, Chile şi Peru au împreună peste 600.000 de cazuri, iar în Asia, India se apropie de trei sferturi de milion de infectări.

Citește și:

A treia cea mai afectată țară ca număr de cazuri, Rusia e pe punctul de a atinge 700.000 de infectări. Situația este mult mai puțin gravă în Australia, dar țară înregistrează și ea o creștere a numărului de cazuri astfel încâ,t de astăzi, al doilea oraș ca mărime al tării, Melbourne, se află într-o cantină care afectează aproximativ cinci milioane de persoane.

Parteneri