miercuri, august 5, 2020

Vești bune pentru tinerii fermieri. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale au decis să susțină mai intens finanțarea tinerilor fermieri, la solicitarea fermierilor români.

„Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, este una din liniile de finanțare care a fost intens solicitată de către fermierii români. Având în vedere lansarea primei sesiuni de primire a cererilor de finanțare din acest an, AFIR a aplicat mai multe măsuri de simplificare a modului în care sunt oferite informațiile preliminare legate de această submăsură”.

Citește și:

Fermierii români au făcut o solicitare să dirijeze și să îndrume tinerii fermieri către accesarea fondurilor europene. Sumele pot fi accesate dacă respecți ghidul de întocmire a dosarului afișat pe site-urile de specializare.

„A ști din auzite despre fonduri europene nu este același lucru cu a accesa – în speță a înțelege cum funcționează sistemul de implementare, cu tot ceea ce înseamnă asta. Marea responsabilitate, până la implementarea efectivă a proiectului, este aceea de a explica pe înțelesul tuturor atât oportunitățile oferite de accesarea fondurilor europene, cât mai ales condițiile de accesare și modul efectiv în care se depune și implementează un proiect cu fonduri europene nerambursabile. Tot acest efort de comunicare este dublat de conceperea unor proceduri clare și simplu de urmărit, proceduri care se actualizează permanent pentru a oferi o accesibilitate cât mai mare la fondurile disponibile prin Program”.

Materialul conține, în mod clar și concis, informațiile de bază

Citește și:

„Materialul conține, în mod clar și concis, informațiile de bază, și anume: cuantumul fondurilor care pot fi accesate, beneficiarii eligibili, criteriile de selecție sau condițiile de accesare.

Acest material este disponibil si pe pagina noastră web la adresa: https://bit.ly/38EJcYi.
O altă inițiativă pe care am concretizat-o în aceste zile este și publicarea unei aplicații suport, care ajută solicitanții sa-și facă o idee clară și concretă despre dimensiunea economică a exploatației agricole pe care tinerii o preiau, lucru foarte important în procesul de eligibilitate a cererilor de finanțare. Această aplicație este cea pentru calcularea coeficienților de calcul ai producției standard (Standard Output – SO) și poate fi accesată direct la so.afir.info.”, anunță Mihai-Liviu MORARU, director general AFIR, într-un comunicat trimis redacției infoactual.ro.

Parteneri