Info Actual > Social > Vești importante de la Florin Cîțu. Ce se întâmplă cu prețul gazelor naturale?
Social

Vești importante de la Florin Cîțu. Ce se întâmplă cu prețul gazelor naturale?

Vești importante de la Florin Cîțu. Ce se întâmplă cu prețul gazelor naturale?

Vești importante de la Florin Cîțu. Ce se întâmplă cu prețurile la gaze? Premierul Florin Cîțu a vorbit, în cadrul declarației de presă de astăzi, despre cel mai important subiect pentru români, prețurile la energie electrică pentru clienții casnici și non-casnici și gaze.

Florin Cîțu a anunțat că se ia în calcul plafonarea prețurilor la gaze naturale, având în vedere că și acestea au crescut foarte mult. Premierul a precizat că plafonarea prețurilor la gazele naturale ar putea fi aplicată până la data de 31 martie 2022.

Cîțu: „Planofarea prețului la gaze, am introdus această temă de dezbatere”

„Este vorba despre compensarea prețului la energie electrică și gaze. Am avut o discuție foarte bună, am mandatat Ministerul Muncii, Ministerul Energiei și Ministerul Finanțelor să vină cu o formă finală. Aș vrea să fie completată forma și schema cu soluții pentru compensarea clienților non-casnici, în special IMM-uri (…) e vorba despre compensarea consumatorului. Tot în ședința de Guvern de astăzi am avut discuții despre planofarea prețului la gaze, am introdus această temă de dezbatere (…) sunt mai multe variante la care ne gândim. Căutăm cele mai bune soluții pentru această perioadă în care prețurile au crescut.”, spune șeful Executivului, Florin Cîțu.

Premierul a mai spus că este important să nu se distorsioneze piața gazelor naturale, subliniind că sunt mai multe țări din Uniunea Europeană care discută despre acest aspect. Întrebat la ce nivel s-ar plafona prețurile, premierul a precizat că nu știe încă, potrivit Capital.

„Tot în şedinţa de Guvern de astăzi, am avut discuţii despre plafonarea preţului la gaze. Am introdus această temă în dezbatere în Guvern. Domnul ministru, împreună cu Consiliul Concurenţei, vor discuta şi cu Comisia Europeană. Sunt mai multe variante la care ne gândim, dar am vrut să avem şi această variantă. Căutăm cele mai bune soluţii pentru această perioadă în care preţurile la energie şi gaz au crescut, pentru consumatori casnici şi cei non-casnici, în special până în 31 martie”, a precizat Cîţu.