Info Actual

Info Actual > Politică > Viorica Dăncilă nu uită și nu iartă. Dezvăluiri incendiare din perioada de glorie. Cine a „săpat-o” și a trădat partidul
Politică

Viorica Dăncilă nu uită și nu iartă. Dezvăluiri incendiare din perioada de glorie. Cine a „săpat-o” și a trădat partidul

Viorica Dăncilă nu uită și nu iartă. Dezvăluiri incendiare din perioada de glorie. Cine a „săpat-o” și a trădat partidul

Fostul premier Viorica Dăncilă a afirmat, joi seară, că Marcel Ciolacu este cel care a trădat partidul în perioada în care ea a fost în fruntea Executivului.

Invitată la o emisiune de la Antena 3, Viorica Dăncilă a făcut acuzații grave la adresa actualului lider al social-democraților, Marcel Ciolacu.

Fostul premier a mai spus că acum scrie o carte în care spune tot adevărul cu ceea ce s-a întâmplat în perioada în care ea a condus formațiunea politică și Guvernul.

Cum a picat Viorica Dăncilă în plasa lui Marcel Ciolacu

Întrebată de ce cuvântul „trădare” este des folosit în cartea de dezvăluiri pe care o publică, Viorica Dăncilă a răspuns:

„Pentru ca eu cred ca este cheia acestei carti. Tradarea nu a fost fata de Viorica Dancila, ci fata de toti cei care au crezut in noi, fata de proiectele noastre si fata de toti cei care au fost alaturi de PSD in decursul anului. M-am referit la cei care au jucat un rol determinant in ce s-a intamplat. Multi oameni vor crede ca acest demers este unul de razbunare. Nu, nu este razbunare.

Daca doream razbunare veneam cu aceste dezvaluiri inainte de alegerile locale sau parlamentare. Este un demers pentru adevar, eu cred ca PSD se poate recladi doar prin adevar. Am folosit aceste cuvinte pentru actualul presedinte PSD Marcel Ciolacu si cand am vorbit de tradare m-am referit la motiunea de cenzura impotria Guvernului pe care l-am condus, dar si la investirea noului Guvern unde Marcel Ciolacu a avut iar un loc foarte important”, a declarat Dăncilă.

Ea a taxat și faptul că Marcel Ciolacu a propus ca ea să fie candidatul PSD la prezidențiale și pe urmă a criticat candidatura ei.

„Mi-au cerut să-mi dau demisia”

Fostul premier Viorica Dăncilă a afirmat că Marcel Ciolacu, Paul Stănescu au vrut să preia şefia partidului şi au procedat la fel ca Liviu Dragnea pe care îl acuzau că a dat jos două guverne.

„Categoric da. Eu nu pot să acuz nici PNL, nici USR, nici Preşedintele României, pentru că trădarea a fost în PSD. Înainte am avut toate asigurările de la Marcel Ciolacu că moţiunea nu va trece. Ba chiar am un tabel pe telefon cu calculele făcute de Marcel Ciolacu că vom aveam minimum 241 de voturi şi moţiunea nu va trece. Cu o zi înainte, mi-a garantat cu acest tabel că moţiunea nu va trece. Am discutat cu liderul grupului PSD din Senat, mi-a garantat că nu există nicio fisură, că nu există nicio problemă legată de moţiune.

În timpul moţiunii mi-am dat seama că am fost trădată din PSD. pe lângă Marcel Ciolacu a dirijat totul, alături de Alfred Simonis. Categoric da, au fost îndemnaţi să voteze moţiunea. Paul Stănescu exact cu o zi înainte de moţiunea de cenzură i-a spus unui deputat de Olt că nu se va mai regăsi pe liste. (…) Marcel Ciolacu, Paul Stănescu, Dragoş Benea de la Bacău, Marian Oprişan, oameni care au venit la mine după moţiunea de cenzură şi mi-au cerut să îmi dau demisia, pentru ca un grup de persoane să conducă partidul”, a declarat Viorica Dăncilă.

„Au procedat la fel ca Liviu Dragnea”

Aceasta a vorbit despre câteva pasaje care se regăsesc şi în cartea-interviu intitulată „Partea ei de adevăr” şi anume momentul în care Marcel Ciolacu a fost la ea acasă şi i-a spus că trebuie să demisioneze de la şefia PSD.

„Pe Marcel Ciolacu eu l-am propus pentru preşedinte al Camerei Deputaţilor. Mă aşteptam să existe o susţinere reciprocă. E greu de acceptat pentru că această gândire e din punct de vedere personal pentru Marcel Ciolacu şi Paul Stănescu. Nu e o gândire care să aducă un plus pentru PSD. Tot ei l-au acuzat pe Liviu Dragnea că a dat jos două guverne. Păi ei ce au făcut?

Au procedat la fel ca Liviu Dragnea. După ce a trecut moţiunea de cenzură am primit un mesaj în care îmi spune că îi pare rău pentru ce s-a întâmplat. Nu am venit din răzbunare, dar eu cred că adevărul e foarte important pentru oamenii din partid. Mi-am dat seama că ei au avut un plan al lor pentru a prelua partidul şi că nu a contat nici guvernarea, nici dorinţa primarilor.

A venit Ionel Arsene de la Neamţ mi-a spus că toţi sunt strânşi şi că mă aşteaptă să îmi dau demisia din poziţia de preşedinte al PSD. (…) Marcel Ciolacu a venit la mine acasă, părea foarte afectat, şi mi-a spus că el poate să preia partidul şi că se va consulta în permanenţă cu mine, că voi face parte din nou conducere, că voi merge în Senatul României pentru că am multă experienţă în calitatea de europarlamentar şi premier.

Atunci m-am gândit că e bine să îmi dau demisia. Puteam să nu o fac. Mi-am dat seama că limbajul lor violent denotă foarte multă disperare şi că voiau foarte mult să preia şefia partidului”, a completat Dăncilă.

Ea a mai spus că regretă faptul că l-a propus pe Marcel Ciolacu pentru şefia Camerei Deputaţilor şi ce s-a întâmplat ulterior i-a demonstrat că s-a încrezut în cine nu trebuia.

„Da, regret că l-am propus pe Marcel Ciolacu la preşedinţia Camerei Deputaţilor. L-am numit pe Marcel Ciolacu sperând că va avea o abordare foarte serioasă şi foarte corectă.

M-am gândit că trebuie să aduc cât mai mult preşedinţi din teritoriu ca să luăm cele mai corecte decizii. Ceea ce s-a întâmplat a demonstrat că m-am încrezut în cine nu trebuia”, a explicat Viorica Dăncilă.