miercuri, august 5, 2020

Virgil Musta, anunț crâncen. Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara s-a redeschis de o lună pentru pacienții non-covid, însă, din spusele medicului Virgil Musta, în câteva zile va trebui închis. Cauza principală a închiderii unității medicale ar fi numărul mare de pacienți infectați cu noul virus.

Medicul Virgil Musta este de părere că numărul cazurilor de coronavirus este în creștere din cauza  oameniilor care nu vor să țină cont sfaturile medicilor.

Citește și:

„Dacă până acum oamenii ascultau sfaturile noastre, au început să vină să ne solicite tratamentele la comandă, au început să ne amenințe că ne dau în judecată dacă vrem să-i transferăm într-un spital suport, pentru că spitalul nostru e prea plin, sunt comportamente care sunt greu de suportat, care denotă o lipsă de respect față de cadrele medicale”, a precizat doctorul, pentru Digi 24.

Citește și:

Virgil Musta spune că pacienții infectați refuză tratamentul: „Da, au fost pacienți care au refuzat tratamentul, pacienți care doresc să plece și, mai nou, sunt pacienți vin să ne anunțe, de parcă ne-ar face în ciudă, că ei sunt covid-pozitiv și că ei nu se internează în spital. Nici nu știu de ce mai vin să ne înștiințeze că sunt pozitiv. Vin cu hârtia de la laborator, spunând că ‘și eu sunt pozitiv’ și pleacă”, a declarat medicul.

Virgil Musta a adăugat că acești oameni „iau la cunoștință, semnează și pleacă”

Citește și:

„Persoanele, unele dintre ele sunt frustrate, au avut de suferit în această perioadă, dar cu toți am avut de suferit. Dar restricțiile au stat la baza rezultatelor bune care ne-au permis să ținem sub control pandemia. Sunt persoane care sunt manipulate foarte ușor și, indiferent de ce spui, ei au părerea lor și te contrazic. Sunt totuși persoane care te înțeleg dar consideră că pot desfășura izolarea la domiciliu și că condițiile de acasă sunt superioare celor din spital. Noi nu ținem oamenii cu forța, dar cel mai bine este ca inițial să-i putem evalua, să facem investigații, să vedem care este starea reală. Am avut pacienți asimptomatici care, în momentul când i-am evaluat, am constatat că au o formă gravă, leziuni pulmonare severe. În două-trei zile au apărut simptomele. Este mai corect să evaluăm și, după care, dacă doresc să solicitate externarea, nu ne putem opune”, a mai explicat dr. Virgil Musta.

Parteneri