vineri, iulie 10, 2020

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”. Rețeta celui mai simplu desert.  Salamul de biscuiti este o reteta clasica de desert pe baza de biscuiti. Se prepara foarte usor si rapid, este ieftin si delicios. Se poate prepara atat cu nuca de cocos cat si fara.

Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a împărtășit urmăritorilor săi cum se pregătește cel mai îndrăgit desert din copilărie. Vedeta de la Antena 1 a dezvăluit care e cel mai importantă etapă în realizarea celui mai simplu desert.

Citește și:

Reţeta lui Vlăduţ: Salam de biscuiți, un răsfăț pentru cei mici

Ingrediente

1600 gr biscuiți cu unt

300 gr unt

2 linguri cu cacao

200 gr rahat

400 gr ciocolată cu lapte

250 gr nuci

500 ml lapte

400 ml apă

250 gr zahăr

esență de rom

Mod de preparare

Mai întâi, sfărâmăm biscuiții și adăugăm laptele. Apoi, fierbem un sirop din 400 ml de apă cu zahăr și cacao. Se amestecă continuu până se topește zahărul. Adăugăm untul și ciocolata, amestecăm intens până și acestea se topesc. Punem și esența de rom și turnăm totul peste biscuiți.

Citește și:

Tăiem rahatul în cuburi mici, iar nucile le coacem ușor la cuptor. Încorporăm rahatul și nucile în compoaziția de biscuiți și lăsăm compoziția să se odihnească 20 de minute. După acest interval, trensferăm compoziția pe folie alimentară și o împachetăm sub formă de rulou, de salam.

Foarte imprortant. Salamul de biscuiți trebuie lăsat la frigider pentru aproximativ 2 ore, înainte de a fi consumat.

Parteneri