vineri, iulie 10, 2020

„Vreau să fiu Nadia Comăneci”. Bătăi cumplite cu pumnul și scândura. Despre ce vedetă este vorba?

Simona Gherghe a povestit pe blogul său personal, despre visul său de a adeveni Nadia Comăneci. Prezentatoarea TV se vedea pe podium, precum idolul său. Părinții au vrut să-i îndeplinească acest vis și au dat-o la gimnastică.

Cei doi ani de antrenament intesive au fost cei mai cumpliți din viața ei. Simona Gherghe a dezvăluit ce bătăi cumplite primea din partea antrenorilor săi.

Citește și:

„Antrenorul de gimnastică, domnul Radu, şi balerina, doamna Balog, ne-au pus să facem şpagatul. Nu mi-a ieşit aşa cum ar fi trebuit şi m-am aşezat, cu picioarele depărtate, într-o imitaţie stângace de şpagat. Profesorul Radu m-a văzut, s-a apropiat şi m-a lovit cu pumnul în spate. O lovitură atât de puternică, încât o simt şi acum, pe şira spinării.

– Aici nu ne relaxăm!

Citește și:

Tot ce-a urmat a fost un coșmar. Simpla prezență în sală a acelui om mă paraliza. Și nu îndrăzneam să le spun nimic alor mei, pentru că eu îmi dorisem să fac gimnastică. Într-o zi, de frică, am făcut spasmul plânsului. M-am prăbușit, horcăind sufocată, pe o saltea.

Sala avea un balcon, de unde domnul Radu supraveghea antrenamentele. Ca să-mi treacă, mi-a aruncat de acolo, de sus, un cubuleț de ciocolată. Cam cum arunci unui câine care nu se mai oprește din schelălăit un colț de pâine. Am știut, atunci, că n-o să fiu niciodată Nadia”, a mărturisit vedeta.

Citește și:

Copilăria Simonei Gherghe. Ce bătăi a îndurat prezentatoarea: "Chinul a durat trei ani. Am avut picioarele învineţite"

 

Un articol din Flacăra Iașului- cea mai mare performanță

Simona Gherghe a explicat cum visul său s-a transformat în chin. Bătăile, umilințele au încetat doar în momentul în care părinții săi i-au văzut vânătăile de pe picioare. N-a ajuns niciodată Nadia Comăneci. Dar, cumva, viața i-a arătat, într-un fel sau altul, care era podiumul său. Unde a strălucit precum idolul său.

„Chinul copilăriei mele a durat vreo doi ani. Până într-o zi, când am venit acasă cu picioarele vinete. Profesoara de balet, doamna Balog, o unguroaică a cărei singură plăcere era să ne jignească îngrozitor, mă bătuse cu o scândură, pentru că nu executasem corect nu știu ce mișcare…

Părinții nu m-au mai lăsat să merg la antrenamente. Așa mi-am încheiat cariera sportivă. Am o singură amintire palpabilă, de atunci. Un articol, în Flacăra Iașului, de prin ’84, în care eram menționată ca rezervă a lotului județean de gimnastică ritmică. A fost, de altfel, și cea mai mare performanță”, a mai povestit vedeta.

Parteneri