sâmbătă, august 8, 2020

Ziua Divelor din muzica ușoară Românească! 9 iulie. Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer.

Ziua de 9 iulie este o zi specială în muzica ușoară românească. Trei dintre cele mai de succes cântărețe s-au născut în această zi. Este vorba de Margareta Pâslaru, Angela Similea și Mirabela Dauer.
Cum arată apartamentul Margaretei Pâslaru din New York! Valorează ...

Margareta Pâslaru, cântăreața cu ochii violeți

Margareta Pâslaru împlinește astăzi 77 de ani. Este pe scenă de 73 de ani. La 4 ani şi jumătate are prima ei apariţie în public, în rolul copilului din „Madame Butterfly” de Puccini, pe scena Operei Naţionale. Peste ani a devenit cea mai cunoscută artistă din România.
Este cunoscută pentru vocea sa inconfundabilă, gravă, cu un timbru unic, și pentru ochii săi de o culoare unică, un violet pătrunzător.  Peste 60 de compozitori s-au întrecut să-i compune cântece.
Radioul a difuzat-o permanent, a jucat pentru Teatrul Naţional Radiofonic -, Casa de Discuri „Electrecord” i-a scos disc după disc – fiind pe locul al doilea în topul all-time al vânzărilor, cu 66 de discuri lansate.
Ddupă Gică Petrescu, televiziunea a invitat-o la toate emisiunile de divertisment și la celebrele sale revelioane. Cinematografia i-a oferit zeci de roluri. În anul 1983,   şi-a urmat , definitiv, soţul în America. A revenit în România după 90, implicându-se într-un număr mare de proiecte sociale.
Angela Similea prin ziare, reviste si blog-uri | Angela, Prin, Beauty

Angela Similea, cântăreața sinonimă cu eleganța

Citește și:

Angela Similea împlinește azi 74 de ani, are un copil care s-a stabilit în Statele Unite ale Americii și care i-a dăruit doi nepoți. Cu toate astea, poveștile de dragoste ca-n basme nu i-au fost sortite, astfel că a trecut de-a lungul vieții prin 4 căsnicii.

Printre marile ei hituri se numără: “Bun venit rază de soare”, “Nesuferită tristețe”, “Când băieții ne privesc”, “Un albastru infinit”, “Dacă n-ai fi existat”, “Grăbește-te și vino”, “Balada iubirilor deschise”, “Recheamă-mă și-am să revin”, “Voi cânta pentru mileniul trei”, “Nu-mi lua iubirea”, “Viața merge iubind înainte”, “Ultimul tramvai” sau “Să mori de dragoste rănită”.
Mirabela Dauer, mărturisiri fără perdea despre bărbații din viața ...

Mirabela Dauer, cântăreața care s-a dedicat muzicii în totalitate

Citește și:

Mirabela Dauer împlinește azi 73 de ani și este pe scenă de când se știe. Pentru a-și urma drumul în viață, a fost nevoită și la custodia fiului său, cu care nu are acum, nicio relație. Crede în prieteni, în prietenie. Cu toate acestea a fost mințită și trădată de foarte multe ori, tocmai de cei care îi erau cel mai aproape.

A avut parte de nenumărate șlagăre, unele dintre ele fredonate și acum, de tânăra generație. Mirabela Dauer a fost una din cele mai frecvente și iubite prezențe pe scena muzicală și de divertisment TV din anii’70-’80.
A lansat până în prezent 40 de albume. Printre șlagărele ei se numără: “Ce dor mi-a fost de ochii tăi”, “Dormeau pe-o frunză două stele” și “Te aștept să vii (Fotoliul din odaie)”. În noiembrie 2017 a înregistrat 20 de cântece noi. Are un repertoriu de peste 1000 de cântece.

Cine s-a mai născut pe 9 iulie?

Citește și:

1900: Alexandru Graur, lingvist român de etnie evreiască, membru al Academiei Române (d. 1988)

1946: Bon Scott, vocalist în formația australiană AC/DC

1957: Kelly McGillis, actriță americană

1964: Courtney Love, actriță americană

1968: Daniel Iordachioaie, cântăreț român

1956: Tom Hanks, actor american

Parteneri