Info Actual > Diverse > Zori însângerate. O carte istorică blocată la vânzare. Au deranjat dezvăluirile legate de manipulările din conflictul interetnic din 1990?
Diverse

Zori însângerate. O carte istorică blocată la vânzare. Au deranjat dezvăluirile legate de manipulările din conflictul interetnic din 1990?

Zori însângerate. O carte istorică blocată la vânzare. Au deranjat dezvăluirile legate de manipulările din conflictul interetnic din 1990?

Zori însângerate, o carte document, a apărut la jumătatea lunii aprilie și este scrisă de col. SRI (r) Tudor Păcuraru și conf. univ. dr. Florian Bichir. Cartea este recomandată de Evenimentul Istoric și a fost distribuită la chioșcurile de presă din toată țara.

Parafrazând versurile imnului ”Un cântec istoric”, voi compatrioți ascultați, o carte istorică ne-aduce aminte de conflictele interetnice declanșate în martie 1990 la Târgu Mureș. ”Zori însângerate” dezvăluie marea manipulare care a dus la aceste confruntări, lipsite de sen,s între maghiari și români, oameni care au trăit în bună înțelegere până atunci, lucru demonstrat și în prezent, când trecerea timpului a cicatrizat rănile fizice și emoționale din acele zile însângerate. Zile pline de dezinformări menite să declanșeze un conflict bine gândit prin planul ”Aurora zorilor”. Plan dezvăluit pe larg în cartea ”Zori însângerate”

Zori însângerate. O carte istorică blocată la vânzare

Cartea „Zori însângerate” prezintă publicului larg secretele din dosarelor CNSAS cu privire la conflictele interetnice petrecute în România, în perioada 1989-1990. Din păcate, aflăm că se încearcă blocarea ei în difuzare, în zona Ardealului, conform unor oameni care au dorit să cumpere cartea..

”Lansarea volumului a avut loc în 12 aprilie, dată la care a început și distribuirea lui la chioșcurile de ziare. În București nu avem semnale că au fost probleme, ci că multă lume a fost interesată de subiect, iar vânzarea a mers bine. E adevărat că foarte mulți cititori au achiziționat volumul tipărit de Editura Evenimentul zilei și Capital comandând prin online pe www.agoramag.ro.” au spus reprezentanții Editruii

Planul „Aurora zorilor” dezvăluit de documentele din arhiva CNSAS

Subiectul cărții este incitant și credibil pentru că este construit pe baza documentelor istorice din arhiva CNSAS. Cartea „Zori însângerate” ilustrează evenimentele și conflictele din perioada lunii martie 1990 de la Târgu Mureș, având ca piesă principală, analiza celor două volume ale Dosarului 019150, ambele însumând 453+1 file, date și informații ale Biroului „B” (Contraspionaj) de la Târgu Mureș, mare parte dintre ele fiind verificate.

Cartea și-a propus să dezvăluie un adevăr istoric, lucruri greu de scos la lumină în acea perioadă și care, se pare, că încă deranjează. Demersul istoric arată cum evenimentele s-au desfășurat sub egida Planul „VIRRADAT” \ „AURORA ZORILOR” care a fost conceput de mințile liderilor de la Budapesta, școlite în „universitățile kominterniste, KGB-iste și GRU-iste” de la Moscova, cu un sens ce nu va putea fi niciodată rupt de cadrul istoric și geopolitic al perioadei interbelice, terminând cu colapsul URSS și al comunismului, de la începutul ultimului deceniu al secolului XX.

Visul ascuns al Planului „AURORA ZORILOR” este TRANSILVANIA, iar cheia de pătrundere era nimeni alta decât URSS – „bastionul păcii între popoare”.

Pregătirea Planului „Aurora Zorilor” – IV a durat aproape un an (mai 1989 – martie 1990), arată documentele CNSAS realizate de ofițerii de informații și contraspionaj, iar punerea în operă a implicat mii de ”elemente turbulente”, sute de levenți, zeci de ofițeri de informații acoperiți, ale căror acțiuni în teren au fost supervizate de ambasadorul R.P. Ungare la București și de atașatul militar al Ungariei, col. Sándor Arady. Punerea sa în aplicare a fost aprobată și supervizată de președintele interimar al Ungariei, spun autorii Tudor Păcuraru și Florian Bichir.

Este limpede că o asemenea carte istorică suscită un viu interes în special în rândul populației din Transilvania. Din această zonă au venit mai multe semnale alarmiste. Oamenii nu găsesc cartea la chioșcuri. Li se spune de către vânzători ba că n-au primit-o, ba că au avut doar câteva bucăți și s-au dat, fie…

Cerere de returnarea a cărților din rețea, la Bistrița

Din toate mesajele primite de către Editura Evenimentul și Capital publicăm spre exemplificarea situației, sesizarea trimisă de un cititorul din Bistrița, pasionat de istorie, care a făcut chiar o mini anchetă în căutarea cărții „Zori însângerate” pe la chioșcurile din oraș.

„Ieri am aflat, iar de atunci, revoltat fiind, nu am liniște. Evident că am dorit să cumpăr cartea dvs nou apărută. Am încercat să o achiziționez la Bistrița de la mai multe chioșcuri de ziare, dar nu mai era. Ca să aflu cu stupoare de la o vânzătoare că în dimineața zilei în care au primit cartea, toate chioșcurile de ziare din Bistrița au primit comandă de la șefa lor să returneze toate cărțile și să nu le mai ofere spre vânzare oamenilor. Cică ar fi existat o comandă pentru toate exemplarele. Am întrebat dacă nu se poate face o nouă comandă, dar mi s-a răspuns că nu se poate”.

O carte-document blocată înseamnă mai mult decât o carte blocată. Din păcate, nici editura, nici autorii nu pot face nimic pentru ca lucrurile să decurgă normal în difuzare. Dar pe cei care doresc volumul „Zori însângerate” le putem sugera să apeleze la comanda online pe www.agoramag.ro.