Info Actual > Diverse > 5 alimente care îți afectează creierul. Află care sunt și evită-le cât poți!
Diverse

5 alimente care îți afectează creierul. Află care sunt și evită-le cât poți!

5 alimente care îți afectează creierul. Află care sunt și evită-le cât poți!

În general, mai multe studii au arătat că o dietă săracă în nutrienți esențiali, dar bogată în grăsimi, zaharuri și agenți chimici are legătură cu o scădere a funcției și activității creierului, pe lângă faptul că afectează memoria și provoacă probleme comportamentale sau de dezvoltare cognitivă.

În ceea ce privește tipul de dietă, cercetătorul de la Universitatea California din Los Angeles, Fernando Gómez-Pinilla, explică că „alimentul este ca un compus farmacologic care afectează creierul și activitatea acestuia, în special memoria.

5 alimente care îți afectează creierul

1. Dulciuri și zaharuri. Un studiu de la Spitalul Universitar Charité din Berlin, publicat în revista Neurology, arată că persoanele cu exces de zahăr în sânge aveau mai multe șanse de a avea probleme de memorie.

2. Mâncare nedorită. Potrivit oamenilor de știință de la Universitatea din California, așa-numitele „mâncăruri rapide”, care sunt alimente bogate în calorii și grăsimi trans și saturate, au un efect negativ asupra sinapselor creierului și asupra moleculelor creierului care sunt legate de învățare și memorie. .

3. Carne roșie. Persoanele care consumă mai multe cantități de grăsimi saturate (cum ar fi cea găsită în carnea roșie) prezintă o funcție cognitivă generală și o memorie mai slabă în comparație cu cei care au optat pentru produse cu grăsimi mononesaturate, cum ar fi uleiul de măsline, potrivit unui spital din Boston Brigham and Women’s (BWH). ) studiază.

4. Carbohidrați simpli. Potrivit cercetătorilor de la Universitatea din Toronto, Canada, ei detaliază în studiul lor că o masă de carbohidrați cu absorbție rapidă, în acest caz, (făinuri, produse lactate bogate în grăsimi și zaharuri rafinate), declanșează probleme de memorie, în special la persoanele cu tip 2 diabet zaharat, pe lângă reducerea performanței cognitive.

5. Fructoza. O dietă cu o doză mare de fructoză, în special alimente procesate și adăugate cu sirop de porumb (băuturi răcoritoare, conserve de fructe, sucuri zaharoase etc…) face ca creierul să încetinească, îngreunând memoria și învățarea, explică specialiștii de la Universitate. din California.