International

80.000 de turiști aflați pe insula chineză Hainan sunt în stare de șoc. Coronavirusul a oprit decolarea avioanelor

80.000 de turiști aflați pe insula chineză Hainan sunt în stare de șoc. Coronavirusul a oprit decolarea avioanelor
foto: digi24

Panică pe o insulă din China, după ce au fost descoperite noi cazuri de coronavirus. Zeci de mii de turiști trăiesc un coșmar, pentru că autoritățile au decis ca zborurile să fie anulate, iar transportul feroviar local a fost închis. Oamenii sunt îngroziți pentru că nu știu ce îi așteaptă și nu văd nici o posibilitate să ajungă acasă.

Au fost suspendate vânzările de bilete de tren

În orașul balnear Sanya, cu peste 1 milion de locuitori, care se află pe insula Hainan, cunoscută ca și Hawaii-ul chinezesc, s-au raportat duminică 500 de cazuri de coronavirus.

În acel moment, pe insulă se aflau 80.000 de turiști, care s-au trezit în imposibilitatea de a pleca spre țările lor, întrucât autoritățile din China au anulat zborurile și au suspendat vânzarea de bilete de tren. Drept urmare, oamenii au rămas blocați pe insulă.

Hotelurile vor oferi clienților o reducere de 50% din tariful de cazare

Autoritățile au anunțat ulterior că pot pleca de pe insulă doar turiștii care aduc dovada a cinci teste PCR negative în cursul ultimelor șapte zile. De asemenea, până ce restricțiile vor fi ridicate turiștii vor avea reducere de 50% din tariful de cazare la orice hotel din Sanya.

Au rămas deschise doar supemarket-urile și farmaciile, iar saloanele spa, barurile obişnuite şi cele cu program karaoke, au fost închise.

China a închis frontierele țării

De când a trecut printr-o situație gravă la începutul pandemiei, China a hotărât impunerea de lockdown-uri şi de lungi perioade de carantină. Frontierele ţării sunt în prezent închise total.

Astfel, chinezii au reușit ca până în luna mai să țină infectările cu coronavirusul și decesele sub control, fiind în jur de trei decese la un milion de locuitori. Chiar și așa, Organizația Mondială a Sănătății i-a sugerat Chinei să regândească strategia legată de coronavirus, întrucât odată cu apariția diferitelor variante de Omicron transmisibile, această abordare nu este „sustenabilă”.

„Virusul evoluează, schimbându-și comportamentul. Cu asta… schimbarea măsurilor va fi foarte importantă”, a declarat doctorul Tedros Adhanom Ghebreyesu de la OMS.