Lifestyle

A încasat ilegal aproape 25 de mii euro din șomaj deși avea proprietăți de 120 mii euro. Cum și-au dat seama oamenii legii

A încasat ilegal aproape 25 de mii euro din șomaj deși avea proprietăți de 120 mii euro. Cum și-au dat seama oamenii legii

Ulciorul nu îl duci de multe ori la apă. Într-o zi tot se sparge. Așa a fost și cu bărbatul care văzând că îi merge o dată, a crezut că poate duce de nas oameni legii la nesfârșit. Numai că nu avea să fie așa, mai ales că socoteala de acasă, nu se potrivește întotdeauna cu cea din târg.

A încasat ilegal aproape 25 de mii euro din șomaj deși avea proprietăți de 120 mii euro. Cum și-au dat seama oamenii legii

Un bărbat cu domiciliul stabil în Austria a fost depistat că a încasat ilegal șomaj de aproximativ 25.000 de euro, deși în țară lui natală, Siria, era deținător al unor bunuri imobiliare de 120.000 de euro.

Sirianul în vârstă de 35 de ani este suspectat că a primit ilegal, ani de zile, în Austria, ”prestații sociale” (ajutor social pentru șomaj), în valoare de aproximativ 25.000 de euro, scrie presa austriacă.

Povestea lui este și mai interesantă prin faptul că oamenii legii au aflat de fraudarea socială a acestuia, abia după ce l-au arestat. Și culmea, el nu a fost arestat pentru că a luat ilegal banii din șomaj, ci pentru acuzația de trafic de droguri. Închis fiind, oamenii legii au descoperit încă o faptă improbabilă a acestuia și anume, obținerea de foloase necuvenite din asistența socială oferită de stat.

Cum a ajuns să fie arestat

Însuși bărbatul de 35 de ani a declarat că a procurat de două ori câte 100 de grame de cocaină pentru cetățeni turci și că i s-a permis să păstreze câte zece grame pentru consumul propriu. El zice că nu ar fi câștigat nimic din punct de vedere financiar.

Bărbatul se află acum în arest preventiv, a precizat ministerul de resort austriac și este cercetat, în continuare.

Concluzia oamenilor legii

Potrivit Ministerului de Interne al Austriei, bărbatul a beneficiat de sprijin social (șomaj) în perioada martie 2016 și martie 2020, deși s-a descoperit că el avea în proprietate bunuri imobiliare, în valoare de 120.000 de euro, în țara lui natală, Siria.

Bărbatul de 35 de ani s-a ocupat și cu recoltarea de măsline. Banii din această activitate au fost și ei aduși în Austria, în numerar, din Siria, de către o cunoștință a acestuia, se arată în ancheta dată.

Potrivit Ministerului de Interne din Austria, valoarea totală a pagubelor aduse statului de către cetățeanul în cauză, nu a fost, încă, stabilită.

Acesta a fost găsit vinovat, în urma investigațiilor efectuate de Grupul operativ pentru fraudarea prestațiilor sociale (Solbe) și de poliția austriacă.

Numai în anul 2021, de exemplu, în Austria, peste 4 mii de bărbați și femei au fost denunțați pentru fraudă în domeniul ajutoarelor sociale.

Foto: pixabay