Lifestyle

A înflorit afacerea cu buncăre și au apărut și ofertele speciale. Aviz amatorilor

A înflorit afacerea cu buncăre și au apărut și ofertele speciale. Aviz amatorilor

Dacă până acum românii se ocupau cu închirierea de locuințe, războiul dintre Rusia și Ucraina i-a făcut să caute și adăposturi unde să se ascundă în caz de nevoie. Din nefericire, România nu se laudă cu prea multe buncăre, dar au apărut persoane care și-au făcut sub propriile adăposturi . Iată cât se cere pentru o singură persoană.

De când Vladimir Putin se încăpățânează să invadeze Ucraina, românii au intrat în panică și caută soluții dacă situația se va înrăutăți. Din nefericire, liderul de la Kremlin nu s-a oprit nici acum, iar războiul nu doar că pare departe să se termine, dar există tot mai multe zvonuri că s-ar îndrepta către România.

Așa a început să crească tot mai mult interesul pentru adăposturi. Și cum românii se pricep cel mai bine să facă bani și pe timp de pace, dar și pe vreme de război, au apărut și ofertele.

Un buncăr din Militari arată ca o casă de vacanță

Potrivit Impact, unul dintre cei care au luat atitudine a fost un proprietar din București care s-a grăbit să facă primul pas și și-a renovat construcția din beton, apoi a dat un anunț pentru închiriat.

Buncărul bucureșteanului este situat la o adâncime de doi metri sub pământ și o înălțime de doi metri și jumătate. Adăpostul este unul dichisit, dotat cu grup sanitar, și de alimentare cu apă. Iar prețul este pe măsură: 200 de euro pe lună pentru un singur loc.

Cele mai multe buncăre se află în București

Potrivit specialiștilor, în acest moment există în Români un număr de 4.538 de buncăre și adăposturi, unde, teoretic, oamenii se pot retrage în cazul unui război atomic. Și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a publicat o listă cu acestea, din care reiese că cele mai multe dintre acestea, adică 1171, se află în București.

Din păcate însă, în aceste locuri pot intra până la 320.000 de suflete, adică un procent de 15% din bucureșteni. Mai există și 1100 de adăposturi de protecție civilă, dotate cu sisteme de ventilație. Dacă s-ar pune problema unui atac nuclear în Capitală există doar trei buncăre antiatomice, din care unul lângă Palatul Cotroceni.