Info Actual

Info Actual > Social > A sosit în România a șasea tranșă de vaccin anti-COVID Pfizer/BioNTech
Social

A sosit în România a șasea tranșă de vaccin anti-COVID Pfizer/BioNTech

A sosit în România a șasea tranșă de vaccin anti-COVID Pfizer/BioNTech

În România ajung astăzi și mâine 180 de mii de doze de vaccin anti-COVID! Avionul cu o parte a transportului, mai exact 92.000 de doze, a ajuns la București, astăzi de dimineață, în jurul orei 08:00. Aceste doze vor ajunge la cei care și-au făcut deja programare pentru imunizare.

Vaccinurile vin pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara

Firma producătoare este cea care asigură transportul către centrele de stocare, inclusiv pe cale terestră. Potrivit unui conumicat de presă al  CNCAV, dozele de ser salvator sunt transportate în condiţii optime de siguranţă, în containere speciale, cu gheaţă carbonică şi folie etanşă.

Dozele vor fi distribuite astfel:

– Centrul Regional de Distribuţie Bucureşti: 35.100 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Braşov: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Cluj: 10.530 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Constanţa: 9.360 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Craiova: 7.020 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Iaşi: 11.700 doze;
– Centrul Regional de Distribuţie Timişoara: 7.020 doze.

În centrele de vaccinare vor fi utilizate atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.

Marți, 26 ianuarie 2021, ar urma să fie adusă în România următoarea tranșă de vaccin, iar în acest moment se așteaptă confirmarea oficială în acest sens din partea firmei producătoare.

Pe data de 15 ianuarie, în România a început a doua etapă a campaniei de vaccinare anti-COVID, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 de ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale.

În ceea ce priveşte calendarul de livrare a dozelor, compania Pfizer a anunţat revenirea la programul iniţial de livrări către Uniunea Europeană începând cu 25 ianuarie şi va creşte numărul de doze în jurul datei de 15 februarie, potrivit Digi24.