Categories: Actual

Acesta este războiul pe care SUA nu l-ar putea câștiga. Avertisment fără precedent la adresa Statelor Unite

Va putea Joe Biden să-l oprească pe Vladimir Putin? Un raport publicat de o organizație americană independentă este cea mai proastă veste pentru Statele Unite.

„Complotul lui Putin împotriva Americii” reprezintă prefața analizei, care evaluează amenințările Kremlinului la adresa securității naționale americane.

Documentul a fost publicat de către Fundația Free Russia, o organizație internațională non-profit cu sediul la Washington, care sprijină societatea civilă și dezvoltarea democrației din Rusia, potrivit 4freerussia.

”Putin a creat un sistem care poate conduce Rusia vreme de 100 de ani”

Conform studiului, ”Putin a creat un sistem care poate conduce Rusia vreme de 100 de ani, dacă nu și mai mult”, deoarece înțelege ”algoritmul poporului rus”. Vladislav Surkov, fostul șef al Administrației prezidențiale de la Mscova, între 1999 și 2011, a spus că ”Rusia lui Putin reprezintă a patra manifestare a statului rus, după Țarii Ivan al III-lea și Petru I și Vladimir Ilici Lenin, fondatorul Uniunii Sovietice”.

„Sistemul politic intern din Rusia este în esență o parodie a democrației occidentale, care folosește diversiunea, subterfugiul, dramatizarea, dezinformarea, legea și corupția strategică pentru a menține guvernarea continuă a lui Putin și a clicii sale”, se spune în raportul Free Russia Foundation.

Analiza arată că ”interferențele Rusiei” în alegerile prezidențiale din Statele Unite din 2016 și 2020, care au fost expuse „atacurilor hackerilor Kremlinului și manipulării rețelelor sociale pentru a submina încrederea în instituția centrală a democrației americane”.

Organizația de la Washington trage un semnal de alarmă în Statele Unite, deoarece America „se confruntă cu o amenințare gravă, persistentă și pe termen lung din partea actualei puteri de la Kremlin, care intenționează să submineze încrederea și funcționarea instituțiilor democratice și să stabilească rețele de influență malignă pentru a avansa obiectivele strategice ale Moscovei”.

Iar pentru a contracara această amenințare a Rusiei, primul lucru este să înțelegem fenomenul. Aceasta se poate face prin ”examinarea influenței maligne a Rusiei asupra organizațiilor non-profit, sprijinul Kremlinului din social media, energie, infrastructură și tehnologie”.

Analiza va lua parte la ”conștientizarea factorilor de decizie din SUA, a experților și a publicului larg asupra pericolului clar și prezent, nu numai pentru securitatea națională a Statelor Unite, dar și pentru sănătatea și coeziunea societății”.

Atacul hackerilor ruși, un semn îngrijorător al vulnerabilității sectorului enegetic al SUA

Atacul hackerilor ruși asupra conductei de combustibil Colonial din 7 mai 2021 a demonstrat un semn îngrijorător al vulnerabilității sectorului enegetic al SUA față de interferențele Rusiei.

Amestecul Rusiei din domeniul energetic al SUA este complex și ia multe forme. Și exemplele dezvăluite în raport sunt numeroase. Rosatom, compania de stat din Rusia, a închis una dintre cele mai importante mine de uraniu din Statele Unite, Willow Creek din Wyoming. Acest fapt a contribuit semnificativ la creșterea dependenței SUA de importurile de uraniu.

Rosneft, companie de stat din domeniul petrolier, din Rusia, a achiziționat activele firmei americane North American, cu proiecte energetice, în mod indirect, prin subsidiara sa Neftegaz Holding America Limited, înregistrată în Delaware.

America Ethane este liderul producătorilor de etan din Statele Unite. Compania a fost fondată în 2014 la Houston, iar 86% din acțiuni sunt deținute de către oamenii de afaceri ruși Andrei Kunatbaev și Konstantin Nikolaev.

Rosatom din Rusia a achiziționat în 2010 compania canadiană din domeniul uraniului, Uranium One Inc. Firma rusească a preluat controlul complet asupra Unranium One America, Uranium One USA, prin subsidiarele sale. Ultima controlează cea mai mare producție a uraniului din Statele Unite.

Free Russia a identificat și care sunt cele mai mari amenințări la adresa securității naționale a SUA din sectorul energetic.

„Atacurile hackerilor ruși asupra rețelelor energetice de petrol și gaze, întreruperea aprovizionării cu uraniu a industriei de profil din cauza dependenței de uraniul rusesc, închiderea minelor de uraniu de către compania rusească a crescut dependența de importuri”.

Influența Rusiei în domeniul infrastructurii din SUA

Alfa Group, o companie rusească importantă, este condusă de miliardarii Mikhail Fridman și Petr Aven și deține Alfa Bank, a patra bancă din Rusia. Cea mai importantă investiție a Alfa Group din infrastructura critică din SUA este la Uber Technologies Inc, lider în industria de sharing, cu 70% cotă de piață.

Compania LetterOne, deținută de Alfa Gropu, a investit 200 de milioane de dolari în acțiuni la Uber, în 2016, pe care le-ar fi vândut ulterior în 2019, însă acestea nu au apărut niciodată în planul de afaceri al LetterOne.

Alfa Group a fost legată de achiziționarea unor acțiuni la firme de date și de securitate cibernetică din SUA. Prin intermediul Pamplona Capital Management, conectată cu Fridman, a investit la Cofense Inc. din Leesburg, Virginia, un serviciu de combatere a atacurilor cibernetice.

În 2016, LetterOne a investit 50 de miliaone de dolari în Freedom-Pop, o rețea de internet din Los Angeles, california.

Vladimir Potanin este un oligarh rus, care este patronul firmei Norilsk Nickel, unul dintre cei mai mari producători de nichel și cupru din lume și lider la palladium. El are în portofoliu investiții în industria tech din SUA, prin firma sa Altpoint Capital, înregistrată în Connecticut.

Investițiile lui Potanin din SUA, în special in industria digitală, au depășit sute de milioane de dolari. Alte firme din SUA  au printre investitori firme rusești.

Columbus Nova, o firmă fondată în 2000 de Andrew Intrater, văr cu Victor Vekselberg, unul dintre cei mai bogați miliardari din Rusia, locul 20 în topul Forbes, funcționează în SUA sub numele de Renova US Management.

Amenințările de securitate națională a SUA din domeniul infrastructurii critice sunt legate de investițiile oligarhilor din Rusia în infrastructura și tehnologia din această țară, potrivit sursei citate.

Mocanu Maria

Mă numesc Maria Mocanu! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 13 ani, cu nenumărate articole publicate despre vedete, mondenități, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale. Multe dintre materialele scrise de mine au avut la bază subiecte la zi din evenimentele la care am participat și din care mi-am conceput articolele publicate în spațiul online. Vă mulțumesc pentru aprecieri, dar și criticile aduse sunt constructive pentru mine.

Recent Posts

Cele mai eficiente metode naturale de tratare a migrenelor

Migrenele sunt simptome debilitante, care îți pot afecta semnificativ calitatea vieții. Din fericire, odată ce…

3 zile ago

Patru lucruri pe care să le știți atunci când alegeți anvelopele

Atunci când decideți să cumpărați un nou set de anvelope pentru mașina dvs., există mai…

3 zile ago

Românii vor scoate mai mulți bani din buzunar anul acesta. Alimentele se scumpesc în perioada Paștelui

Românii cumpără cadouri pentru familie și cei apropiați în perioada Paștelui, iar ciocolata este unul…

4 zile ago

Pensiile vor fi livrate înainte de Paște! Guvernul a aprobat măsura

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat la începutul ședinței de Guvern că se va aproba o…

4 zile ago

Belarus afirmă că a prevenit un atac cu drone lansat de Lituania asupra Minskului. Vilniusul respinge acuzațiile

Serviciile secrete din Belarus susțin că au dejucat un atac cu drone asupra Minskului. Acest…

4 zile ago

Fără fonduri pentru tinerii fermieri. Ajutorul va fi reluat abia în 2028

Resursele financiare destinate tinerilor fermieri au fost epuizate. Conform informațiilor disponibile, fondurile au fost consumate…

4 zile ago

This website uses cookies.