Știri pe scurt

Acțiunile SPAC cresc după eliminarea legăturilor cu Trump

Donald Trump, Sursa foto CNN
Sursa foto: CNN

Acțiunile Digital World Acquisition (DWAC) au crescut vineri cu 20% în tranzacțiile de dinaintea pieței, deoarece o înțelegere cu autoritatea americană de reglementare a valorilor mobiliare cu privire la acuzațiile de fraudă a eliminat o parte din incertitudinea legată de fuziunea firmei cu cecuri în alb cu compania de media și tehnologie a fostului președinte american Donald Trump.

Compania de achiziții cu scop special (SPAC), care în octombrie 2021 a acceptat să scoată la bursă Trump Media & Technology Group (TMTG), compania mamă a Truth Social, a acceptat să plătească o amendă de 18 milioane de dolari pentru a soluționa acuzațiile că ar fi făcut „declarații false materiale” investitorilor în cazul în care va încheia fuziunea.

„Cântărea asupra acțiunilor, iar acest lucru le dă speranțe investitorilor că s-ar putea încheia un acord”, a declarat Dennis Dick, trader și analist pentru structura pieței de acțiuni la Triple D Trading.

În cazul în care tranzacția se consumă, TMTG va avea la îndemână peste 1 miliard de dolari în numerar din partea investitorilor instituționali ai SPAC. Mișcarea survine după ce, la începutul acestei luni, un document de reglementare a arătat că DWAC a ajuns la un acord fără caracter obligatoriu cu personalul SEC în legătură cu o investigație privind acordul său de a scoate TMTG la bursă, potrivit Reuters.