Lifestyle

Adevarul despre alunite. Dermatolog: Oamenii nu cred!

Adevarul despre alunite. Un dermatolog celebru trage semnalul de alarma si sustine ca oamenii nu cred ca pot muri din cauza unei alunite mult mai rau ca in cazul unei tumori la ficat sau stomac.

In contextul pandemiei de Covid-19, prof. dr. Olga Simionescu a vorbit despre lucrurile care par ca au inceput sa fie neglijate in aceasta perioada. Concret, este vorba despre pericolul expunerii la soare, examinarea corecta a alunitelor, dar si despre precizare importanta de dermatologie, care nu reprezinta doar injectare si frumusete, asa cum adesea este perceputa.

„La copii, protecţia este obligatorie. Pâna la 18 ani nu trebuie să se ardă. Copilaşii trebuie să se protejeze cu echipamente de neopren, pălărie, ochelari de soare. (…) Până la 6 luni nu e bine să fie expus la soare copilul. După 6 luni trebuie expus gradual, pentru că nu şi-a desăvârşit pigmentul”, a spus medicul.

Adevarul despre alunite. Dermatolog: Oamenii nu cred!

În ce privește aluniţele, Olga Simionescu a spus că sunt de două feluri: congenitale şi dobândite: „Noi trebuie să dezbrăcăm pacientul şi să îi stabilim profilul clinic. Îi analizăm tipul de piele şi apoi facem o analiză cu un dermatoscop. Rolul dermatoscopiei este acela de a preveni exciziile nenecesare, dar şi de a salva vieţi. Omul trebuie să se lase analizat. S-a constatat că biopsia incizională nu influenţează prognosticul. Operaţia de melanom constă într-o incizie prin care se scoate aluniţa şi o închizi la loc. (…) Trebuie făcută o analiză cu 13 parametri. Să i se dea un nume, un coeficient. E o geamandură, te duci până acolo – îţi salvează viaţa, treci de ea – e un pericol mare. Oamenii nu cred că se poate muri dintr-o aluniţă mult mai rău decât se moare dintr-o tumoră la stomac sau ficat.”, a spus Olga Simionescu la Marius Tuca Show.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

23 de minute ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

2 ore ago

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

10 ore ago

Cine sunt românii care scutiți de la plata taxelor? Există un termen limită

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…

11 ore ago

Cutremur de 4,5 pe scara Richter! Au fost afectate 2 țări

Astăzi, pe 1 mai, a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter,…

12 ore ago

Salariile cresc din iulie! Venitul minim va fi de 3.700 de lei

Salariile din România sunt un subiect de interes pentru cetățeni. Asta deoarece nivelul lor este…

13 ore ago

Parteneri

This website uses cookies.