Adevarul despre carnea de porc. Nutritionist: Mai sanatoasa decat cea de vita

Adevarul despre carnea de porc. Mihaela Bilic, medic nutritionist, trage un semnal de alarma si transmite in ceea ce priveste alimentatia copiilor. Potrivit spuselor sale, carne de porc este mai indicata ca cea de pui la varstele fragede.

”Am auzit medici care spun că la diversificare trebuie să-i dai copilului carne de curcan şi de vită. Dar porcul de ce nu? Ce are carnea de porc? Vă spun eu, nu există niciun argument contra cărnii de porc. Ba dimpotrivă: grăsimea de porc este mai puţin saturată şi mai sănătoasă decât cea de vită.

Porcul nu este un animal rumegător, ci monogastric, fiind 94% compatibil cu omul. Cum digeră un copil carnea de porc nu o va digera pe cea de vită. Important este să alegi o bucată slabă de porc.

De exemplu, mușchiul de porc este mai slab decât orice bucată de carne de vită, iar muşchiuleţul este mai slab şi decât pulpa de pui. Dacă porcul este hrănit corect şi este crescut în aer liber, carnea lui are şi omega 3”, spune nutriționistul.

Carnea de porc, mai bună decât cea de pui?

Mai exact, Mihaela Bilic le recomandă părinților să adauge în alimentația copiilor lor carne de porc în favoarea celei de vită sau pui.

”Ani întregi nu am pus la îndoială calitatea cărnii de porc. Ne-am trezit acum să spunem, vai de mine, porc nu, dar de fapt nu ştim de ce. Este un fel de prejudecată. În cărţile de nutriţie, porcul e lăudat”, mai spunea aceasta.

Pe de altă parte, Liana Coținu, nutrționist-dietetician consideră că în prezent, carnea de pui nu are calitatea pe care o așteptăm cu toții, iar compoziția este modificată considerabil.

„Carnea de pui de astăzi este de calitate îndoielnică. Creşterea forţată modifică compoziţia şi calitatea cărnii.

Carnea de pui se găseşte pe mesele tuturor. Este accesibilă ca preţ şi uşor de gătit. Urmărindu-se un consum de proteină de înaltă calitate, acest tip de carne este des inclusă în meniu. Cu o industrie a cărnii de pui mereu în creştere, aceste păsări nu cresc în condiţii favorabile”, spune Liana Conţiu.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Ce alimente conțin cei mai mulți aditivi? Există risc de cancer

Produsele din comerț conțin frecvent aditivi alimentari, în special cele care sunt ambalate. Aditivii sunt…

36 de minute ago

Joia Mare 2024. De ce se vopsesc ouăle astăzi?

În Joia Mare, cunoscută și sub numele de Joia Patimilor, gospodinele se dedică vopsirii ouălor,…

3 ore ago

Anumiți români se pot pensiona cu 20 de ani mai devreme! Care sunt condițiile

Conform noii legi a pensiilor, o anumită categorie de români va putea ieși la pensie…

11 ore ago

Cine sunt românii care scutiți de la plata taxelor? Există un termen limită

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a adus o veste bună pentru o anumită categorie de români:…

12 ore ago

Cutremur de 4,5 pe scara Richter! Au fost afectate 2 țări

Astăzi, pe 1 mai, a avut loc un cutremur de 4,5 grade pe scara Richter,…

13 ore ago

Salariile cresc din iulie! Venitul minim va fi de 3.700 de lei

Salariile din România sunt un subiect de interes pentru cetățeni. Asta deoarece nivelul lor este…

14 ore ago

This website uses cookies.