Adevarul despre carnea de pui. Nutritionist: „Un ultim secret”

Adevarul despre carnea de pui. Mihaela Bilic, nutritionist, a oferit informatii pretioase despre cea mai consumata carne la nivel mondial.

Mihaela Bilic: „Aripioară sau picior, ce bucată alegem din puișor?”

Carnea de pui este cea mai consumată carne la nivel mondial, în ultimii 50 de ani producția a crescut cu 200%. De ce ne place carnea de pui? Este o carne albă, fragedă, cu mai puțină grăsime și acizi grași saturați decât carnea roșie, cu un conținut mare de proteine de calitatea întâi, ușor de gătit și pe gustul multor persoane.

Avantajul este că grăsimea de pui se concentrează în piele și imediat sub piele, de aceea este ușor de eliminat. Este o grăsime bogată în acizi grași mononesaturați (similari cu cei din uleiul de măsline).Însă contează foarte mult ce bucată de carne alegem, nu e totuna dacă e vorba de piept, aripioară sau pulpă de pui.

In 100g carne avem:

-pentru piept- 25g proteine, 4,5g grasime, aprox 150cal și 1-2 mg fier

-pentru pulpe- 22g proteine, 9g grăsime, 200cal și de 4 ori mai mult fier față de pieptul de pui

Despre aripioare nu e mare lucru de spus sunt de 3-4 ori mai bogate în grăsime decât pulpele și multă carne nu prea alegi dar asta nu le împiedică să fie delicioase.

Precizare importantă: alimentația pe care o primesc puii/găinile influențează în mod direct concentrația de nutrienti din carne. Hrana bogată în lucernă scade conținutul d colesterol, prezența semințelor de in duce la creșterea procentului de Omega-3, iar boabele de porumb dau grăsimii o culoare galbenă, datorită carotenului

Adevarul despre carnea de pui. Un ultim secret:

Carnea de pui se consumă bine gătită, temperatura ridicată elimină riscul infestării cu salmonella. Cum știți că este gătită suficient? Căldura coagulează proteinele, așa că din moale și translucidă, carnea trebuie să devină fermă și de culoare albă, opacă.

Acum, că știți toate aceste secrete, întrebarea care rămâne este: ce bucată veți alege, aripioară sau picior?!

, a scris Mihaela Bilic, medic nutritionist, pe pagina sa de Instagram.

Munteanu Daniela

Salut! Ma numesc Theona Bănica si scriu cu pseudonimul Munteanu Daniela. Ma aflu printre responsabilii care se asigura ca esti la curent cu tot felul de informatii de interes monden, dar si personal. Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci este extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Recent Posts

Atenție la consumul de ouă roșii! Câte ouă putem mânca într-o zi?

Pe măsură ce Paștele  se apropie, mulți oameni se întreabă câte ouă roșii este bine…

3 zile ago

Programul de funcționare al hipermarketurilor de Paște! Ce magazine rămân deschise

Kaufland România a anunțat programul de funcționare al hipermarketurilor sale în perioada sărbătorilor de Paște.…

3 zile ago

Vinerea Mare 2024. De ce este important postul negru în această zi

Postul negru în Vinerea Mare este o practică profundă în tradiția ortodoxă, marcată de abstinența…

3 zile ago

Indemnizațiile pentru invalizi cresc! Ce sume se dau

Indemnizațiile pentru invalizi, veterani și văduve de război au fost majorate începând din ianuarie 2024.…

3 zile ago

Ministerul Finanțelor pregătește un set nou de taxe! Cine este afectat

Ministerul Finanțelor lucrează  la introducerea unor noi taxe. Potrivit proiectului,  accizele la tutun vor fi…

3 zile ago

Sunt 10 miliarde de lei pentru pensii! Nu toti pensionarii vor beneficia

Vârstnicii din România au primit vești bune de la guvern. Au fost alocate 10 miliarde…

3 zile ago

Parteneri

This website uses cookies.